Jak potěšit každou ženu? | Dana Rohová

Dana Rohová

Jak potěšit každou ženu?

Chcete své přítelkyni, mamince, kamarádce, manželce nebo jiné ženě, na které vám záleží, udělat radost, ale nevíte, čím? Vsaďte na květiny. Těmi nikdy nic nezkazíte, nenajde se snad jediná, kterou by voňavá květina nepotěšila.

Ženy a květiny k sobě patří

Žádná žena nepohrdne voňavou květinou. Mnozí muži je nosí jen při významných příležitostech nebo jako omluvu a nás ženy to pak mrzí. Tak rády bychom dostaly květinu jen tak, pro radost, pro potěchu oka, bez důvodu. Květina nás potěší jako nic jiného.

Jak vybrat květiny, které opravdu potěší?

Každá žena má nějakou květinu v oblibě víc a jinou méně, nějakou možná i nesnáší. Tu je na vině intenzivní nebo naopak slabá vůně, tu barva, tu výdrž. Ideální je, když tu oblíbenou květinu znáte a donesete ženě tu. Když ale nevíte, jaká květina patří mezi ty oblíbené, máte dvě možnosti. Buď se poradíte s floristkou, nebo se necháte inspirovat květomluvou.

Že nevíte, o čem je řeč? Každá květina má svůj význam, ten se navíc může lišit i barvami. Už v dobách dávno minulých, kdy se nesměly otevřeně vyjadřovat city, se mezi sebou ženy i muži dorozumívali prostřednictvím květin. Zkuste to i vy.

Co jednotlivé květiny znamenají?

Za vlády královny Viktorie rozuměl řeči květin snad každý. S trochou nadsázky bychom květomluvu v té době mohli nazvat druhým mateřským jazykem. Postupně ale upadla v zapomnění. Dnes se zase dere do popředí. Co jednotlivé květiny říkají?

U růží záleží na barvě

O tom, že růže vyjadřují lásku, ví asi každý. Napadlo by vás ale, že záleží i na jejich barvě? Některá totiž může hovořit i o žárlivosti. Tak jak to je?

  • Červená je barvou milenců, platí to i u růží. Čím je tmavší, tím je vášnivější.
  • Bílá růže znamená nový začátek, nevinnost a úctu.
  • Žlutá růže vyjadřuje radost, přátelství, ale i nevěru.
  • Růžová je romantická barva, muž jí ženě dává najevo svůj obdiv. Vyjádří ale i úctu a ocenění, tmavší růže poděkuje.
  • Oranžová růže říká, že byste rádi něco víc.
  • Fialová je barva pokory.
  • Modrá růže hovoří o věrnosti.
  • Zelená růže vyjadřuje naději.

Náš tip: Víte, že růže i jiné květiny můžete poslat i prostřednictvím kurýra? Stačí si vybrat to správné květinářství, které rozvoz květin nabízí a doručí je od Prahy až po Karlovy Vary, Ostravu nebo Olomouc.

Nevinné lilie

Lilie je květinou nevinnosti i radosti z mládí. Bílá symbolizuje čistotu a skromnost, růžová čistotu srdce, žlutá veselost a zlatá znovuzrození a život.

Upřímné gerbery

Tyhle květiny pastelových barev prozáří každou místnost, vyvolají úsměv na rtech nejedné ženy. Ta, která gerbery miluje, prý patří mezi romantičky, ten, kdo vám je daruje, vás má upřímně rád.

Doporučujeme

Články odjinud