Jak rozchodit rozchod. Máme recept na přežití | Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Jak rozchodit rozchod. Máme recept na přežití

Opustil vás a máte pocit, že jste ztratila smysl života? Poradíme vám, jak se z rozchodu co nejdříve otřepat a získat zpět ztracené sebevědomí…

Emoce musí ven

První hodiny a dny budou samozřejmě nejtěžší. Vztek, lítost a beznaděj vás úplně pohltí. Záchvaty pláče se nejspíš budou střídat se zuřivostí. „Jak mi to jen mohl ten ubožák udělat?“, ptáte se pořád dokola. Důležité je nechat všem emocím pořádný průchod. Vybrečte se, vykřičte, jak budete potřebovat. Jděte se vyběhat do parku nebo zajděte do posilovny a pořádně vybijte všechnu tu negativní energii!

Každopádně zapomeňte na utápění žalu pomocí tlumících léků či litrů alkoholu. Tím si spíše ještě uškodíte. Stejně tak svoje trápení nevyřešíte tím, že natruc skočíte do postele s každým příslušníkem opačného pohlaví. Raději zavolejte své dobré kamarádce a vylijte jí své „zlomené srdce.“

Vymažte ho ze svého života

Po několika dnech vás možná napadnou myšlenky na návrat.„Co kdybychom to ještě zkusili? Třeba ty problémy ještě nějak vyřešíme!“ Ať už je důvod jeho rozhodnutí ukončit vztah jakýkoli, nejspíš to myslel vážně.

Největší chybu jakou byste mohla udělat je doprošování, aby se k vám vrátil. Copak jste nějaká chudinka? A on jediný muž na světě? Proč byste měla žít s někým, kdo o vás nestojí!? Než sáhnete po svém mobilu nebo klávesnici počítače a budete mu psát zoufalou zprávu, dobře si to rozmyslete. Raději se smiřte s tím, že návratu už není. “Slepované vztahy” stejně většinou nevydrží. Klidně si udělejte seznam všeho negativního, co vám na bývalém příteli vadilo. Hned vás choutky k návratu přejdou.

Zbavte se také všech věcí, které vám ho jakýmkoli způsobem připomínají. Fotky, dárky, osobní věci…. Bude to těžké a pláči se nejspíš při balení věcí neubráníte. Ale buďte silná. Myslete na to, že něco možná končí, ale něco nového- a jistě mnohem hezčího, vás zase čeká. Možná tomu ještě v téhle fázi nebudete věřit, ale přijde den, kdy vám bude úplně ukradený. Bude vám jedno s kým je a co dělá… Záleží jen na vás, za jak dlouho to bude. Každopádně ten úžasný pocit, že je to za vámi a máte před sebou „nový život“ stojí za to.

Nezalézejte do kouta

To, že jste najednou singl, neznamená v žádném případě konec světa! Sedět pořád doma a užírat se nikam nevede. Možná se sama budete divit, kolik pozitivního se dá z této situace vytěžit. Co třeba spousta koníčků a aktivit, na které jste předtím neměla čas? Nebo obnovení starých kontaktů či navázání úplně nových? Najednou si můžete chodit, kam chcete, kdy chcete a s kým se vám zachce…

Jen pozor ať hned nespadnete do nového vztahu. Přeci jen brzy po rozchodu nebudete mít ještě čistou hlavou a mohlo by vám to hodně uškodit. Užívejte si nějakou dobu svobody. Dopřejte si vše, co vám udělá radost. Zajděte si na masáž, na kosmetiku, kupte si něco hezkého… Překvapte sebe i své okolí novou vizáží. Na víkend si pokud možno vymyslete vždy nějaký plán. Doma by na vás mohly padat zbytečné chmury. Taková dámská jízda s kamarádkou vám určitě zvedne náladu. Uvidíte, že na toto období budete nakonec ráda vzpomínat.

Opět sebevědomá a šťastná

Za několik týdnů či měsíců budete na vše koukat jinak. Vše bude veselejší a vzpomínka na bývalého už s vámi skoro nehne. Vašeho znovu nastartovaného sebevědomí si jistě všimne i okolí. A možná si po boku nového a úžasnějšího partnera vzpomeňte na chvíle, kdy jste byla na dně a zlomená…Najednou vám přijdou k smíchu.

Doporučujeme

Články odjinud