Jak rozpoznáte mentální anorexii

Lenka
15. října • 18:36

Souhlasim s Helenou,deti se nemaji nutit dojidat.Nechces?OK,nedojidej,ale dnes uz najist nedostanes(pri veceri),nebo OK,ale svacinku dostanes az za 3,4...atd. hodinky(pri obede),zadne sladkustky na dojidani se,apod.Mam nechutny zazitek z USA,kdy dva chlapci 11 a 13 let nesnaseli vice jidla nez snaseli,byli silene rozmazleni,do jidla vzdy dvkrat dloubli,co neznali,ani nehodlali zkouset,pry FUJ,to neznam.Varila jsem vyborna ceska jidla,rodice se vzdy olizovali az za usima,ale mladici vyjedli vzdy pouze to co znali,tzn. pouze suche testoviny,tech, kterych se dotykala omacka,se nedotkli oni.No a za pul hodinky po veceri si uz lezli pro sladkosti,same bonbonky,cokoladicky,apod.Kdyz jsem se o tom bavila s rodici,rekli mi:No my tady v USA deti do jidla nenutime,aby jsme si z nich nevypestovali ty bulimiky...to uz jsem nemela silu komentovat!!!!
Jeste zpet k problemu anorexie,je pravda,ze nejcasteji u priciny stoji matka a jeji vztah s dcerou.Ja v 18ti letech,take trosku baculka,ale spokojena, jednou stoupla na vahu a mamka,se kterou mam vyborny vztah,jen tak mezi reci prohlasila:No mas tedy peknou zadnici,nemela by ses tolik cpat....nic tim nemyslela,ale pro me to byl sposteci okamzik.Zacala jsem nejdriv pouze nejist vecer,pak netucna jidla,apod.,za tri mesice jsem z 59kg mela 46kg a byla jsem tuuuze spokojena,jak se mi podarilo zhubnout a jak jsem stejne stihla jako mama.Ale byla jsem uz vychrtla.NASTESTI jsem to podchytila vcas,poslechla sve nejblizsi,ze vypadam osklive,postupne zacala jist normalne a tak se z toho dostala,"DIKY BOHU"!!Ale stacilo opravdu jen malinko,abych do toho spadla.
Ale,kdyz se to nepodchyti vcas,uz dotycne nikdo nepomuze.Proc?Protoze musi chtit sama,coz nechce,jelikoz se ji jeji hubenost libi.Proto nema nikdo,byt sebeblizsi osoba, sanci ji pomoci.Vim pouze o jedne moznosti,jak omezit vyskyt teto nemoci-jednim velikym knoflikem vypnout televizi,plnou poradu a reklam s krasnymi vychrtlymi modelkami,kde je cloveku predkladano:"Chces byt uspesna?Tak musis byt takhle krasna a stihla....apod.A TV neni zlem pouze v teto oblasti,ale take napriklad co se tyce agresivity mladych lidi,atd.,atd.,.Rada se sama na TV vecer kouknu,ale i presto,mit tu moznost onen velky knoflik zmacknout,udelam to bez vahani.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud