Jak sbalit inteligentního muže?!

Jak sbalit inteligentního muže?!

Když má žena vyjmenovat vlastnosti ideálního muže, většinou nevynechá to, že by měl být inteligentní, bystrý a vtipný. Jenže při výčtu vlastností ideální partnerky muži tolik na inteligenci důraz nekladou.

A i když ji zmíní, vybírají si většinou ženy méně bystré. Proč tomu tak je, se pokusili odpovědět odborníci pracující pro americkou televizi CNBC.

Podle Johna Carneyho je příčinou tohoto fenoménu moderní ekonomika vědomostí. „Méně inteligentní krásky mají více příležitostí a více motivů snažit se o chytré muže, než mají inteligentní ženy, které jsou od studií neustále příliš zaměstnány a zaměřují se spíše na kariéru než vztahy,“ míní Carney.

Podle něj muži nerandí s méně inteligentními ženami proto, že by přímo toužili po hloupé krásce, ale protože chtějí někoho, kdo má životní priority kompatibilní s jejich prioritami. Priority inteligentní ženy jsou ale většinou jiné.

Podle Carneyho vzniká zajímavý fenomén. Chytré ženy totiž touží po chytrých mužích, ti jsou ale mnohem svobodomyslnější a jsou ochotni žít s ženou mimo skupinu svého IQ, takže nejnevýhodněji jsou na tom neinteligentní muži, o něž totiž nestojí nikdo.

„V dnešní ekonomice vědomostí inteligentní lidé, na rozdíl od neinteligentních lidí, mají možnost odvolání svého vztahu, takže když se chtějí zaměřit na kariéru, tak ten vztah ukončí. V racionálním světě randění chytří muži vyřadí z výběru chytré ženy, protože ty mají také možnost odvolání. A muži o takové ženy nestojí. Tak vzniká nadbytek inteligentních nezadaných žen a nadbytek méně inteligentních nezadaných mužů,“ tvrdí Carney.

ČTĚTE TAKÉ:
Český lev 2010: Kdo si odnesl ceny a kdo se nejvíce opil?!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud