11
Fotogalerie

Jak se naučit vidět auru? Pomůžou vám 3D obrázky

Ne každý je schopen dívat se na trojrozměrné obrázky hned, bez návodu. Pokud to ale dokážete, máte mnohem větší šanci, že se naučíte také vidět auru lidí, s nimiž se běžně denně potkáváte. Tady je vyzkoušený postup, jak se to naučit.

Jak to funguje

Každý takový obraz má v sobě dva další – pro levé a pro pravé oko (vzpomeňte si na 3D brýle, které dostáváte v kině). Pokud se přes ně budete dívat jen jedním okem, obraz bude plochý. Když ale otevřete obě oči, uvidíte pomocí brýlí jeden 3D objekt.

K prohlížení těchto 3D obrázků ale nebudete potřebovat žádné speciální pomůcky, vystačíte si s vlastníma očima a svými schopnostmi. Je jen třeba si zvyknout na jiný způsob pohledu. Při dívání se na 3D obrázky získává každé oko jinou informaci. Obě se v mozku skládají a vy vidíte jako výsledek plastický obraz. Je to zajímavá zkušenost a stojí za trochu námahy.

Jak na to

Cross metoda – podívejte se na obrázek jako na celek a tak ho vnímejte, ale ohnisko pohledu soustřeďte zhruba na půl cesty mezi oči a kresbu.

Paralelní styl – dívejte se na obrázek jako na celek, ale soustřeďte se na bod, který se nachází jakoby až za obrázkem, přičemž linie každého oka by měla mít svůj vlastní bod, na který se soustředí.

Jak si prohlédnout následující galerii

Rozklikněte si obrázek, koncentrujte se na něj, pokuste se vidět rozdvojeně nebo pohled rozostřete na tak dlouho, až jasné čáry začnou slábnout a dopředu začne vystupovat 3D obrázek.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud