Jak se vybavit na vysokohorskou turistiku či delší procházku

Jak se vybavit na vysokohorskou turistiku či delší procházku

Ať už se chystáte na velehoru, horu, kopec nebo jenom na delší procházku, v adishopu se vybavíte do každého terénu.

Základním vybavením pro pohyb v terénu je kvalitní, pevná a především funkční obuv. Adidas vyvinul celou řadu systémů, které každý zvlášť ideálně řeší jednotlivé potřeby, a dohromady pak tvoří obuv, která zajišťuje komfortní nošení se zárukou vysoké funkčnosti. Pro turistiku do lehkého a středně náročného terénu nabízí adidas prostřednictvím adishopu kotníkové trekové boty Ax 1 Mid Lea. Jejich vzorovaná podrážka Traxion zajistí stabilitu a přilnavost v každém terénu, zatímco svršek z nubukové usně, textilní podšívka a tvarovaná vložka z materiálu EVA jsou zárukou pohodlného nošení i při několikadenní tůře.

Pokud již dnes myslíte na zimu, nebo se chystáte do terénu, kde hrozí mokro či chlad, má pro vás adishop trekové boty Winter Hiker Speed CP PL. Speciální podešev Traxion napomáhá udržení stability v náročném terénu, materiál AdiPrene v patní části tlumí nárazy, a syntetické materiály Primaloft a ClimaProof se vypořádají s jakkoli nepříjemným počasím.

Neméně důležitá jako obuv je také svrchní vrstva vystavená všem vlivům prostředí. Materiály jako ClimaProof, ClimaLite či ClimaWarm zajistí odolnost před jakýmkoli počasím. Hledáte-li univerzální bundu vhodnou na běžné nošení i na náročnější výpravy, sáhněte po softshellové dámské bundě Performance W TX WS FAST J. Její hlavní „devizou“ je vysoká odolnost proti větru zaručená materiálem ClimaProof Wind Protection; materiál ochrání také proti vodě a vlhkosti, přitom je dostatečně lehký. Pro muže má adidas stylovou outdoorovou bundu Performance ED CPS J, která kromě odolnosti vůči větru a dešti nabízí technologii ClimaProof Storm, která z ní dělá ideální svršek do extrémních klimatických podmínek.

Adidas dokáže skvěle skloubit vynikající funkčnost s módním designem. Vynikajícím příkladem jsou kalhoty Performance ED Boulder, které připomínají stylové džíny do města, ovšem svým technologickým zpracováním umožňují i pohyb v terénu. Díky odepínacím nohavicím si z nich navíc můžete rychle vytvořit kraťasy a do důmyslně umístěných kapes se vám vejdou všechny potřebné drobnosti. Kompletní nabídku produktů vhodných pro pěší turistiku naleznete na adishop.cz.

Doporučujeme

Články odjinud