Jak si pochutnají na růžičkové kapustě i muži aneb Kapustičky na slanině

Jak si pochutnají na růžičkové kapustě i muži aneb Kapustičky na slanině

Růžičková kapusta není příliš populární, když ji pouze uvaříte, respektive spíše rozvaříte, promění se v zelenou hmotu bez chuti. V dnešním receptu podle blogerky Koko je ale prvotřídně dochucená a zamaskovaná pod horou slaniny a medu. Zaručeně bude chutnat úplně všem! Postup krok za krokem najdete také na konci článku na videu.

Ingredience

300 g růžičkové kapusty
80 g anglické slaniny
Menší cibule
10 g másla
4 větvičky tymiánu
¼ lžičky celého kmínu
Špetka římského kmínu (možno vynechat)
Lžíce medu
Šťáva z ½ citronu
Cca 100 ml vody
Sůl
K servírování třeba i oštiepok na gril připravený na pánvi a čerstvě mletý pepř

Postup

Anglickou slaninu nakrájejte na delší nudličky, dejte na pánev, po chvíli přidejte i najemno nakrájenou cibuli a k ní snítky tymiánu. Přisypte kmín, popřípadě i římský kmín. Po pár minutách zakápněte medem a citronovou šťávou. Osmaženou slaninovou směs zalijte vodou. Kapustičky nakrájejte na nudličky a rozmístěte rovnoměrně do pánve na slaninové lůžko. Osolte a nemíchejte. Přiklopte poklicí a nechte 8–10 minut dusit. Zamíchejte, dosolte, dokyselte citronovou šťávou, vytáhněte tymiány a můžete servírovat. Hodí se k masům, vyzkoušet ale můžete i zastřené vajíčko nebo grilovací uzený sýr. Podívejte se na postup tady na videu: 

Doporučujeme

Články odjinud