Jak si sama doma obarvit vlasy: Výběr barvy, jak ji nanést, co s krátkými vlasy

Jak si sama doma obarvit vlasy: Výběr barvy, jak ji nanést, co s krátkými vlasy

Kadeřnictví jsou zavřená déle než měsíc, je tedy dost pravděpodobné, že barva vašich vlasů si žádá zásah. Rozvolňování protivirových opatření už se sice blíží, ale kadeřníci mají otevřít až za další měsíc. Jak si tedy poradit doma a nabarvit si vlasy sama?

Výběr barvy

Až půjdete do drogérie vybírat barvu, mějte na paměti, že intenzita kupovaných odstínů není taková, jako by vás barvil váš kadeřník. Je to z toho důvodu, že barvy z drogerie jsou určené do rukou amatéra, takže se tím zabraňuje zničení vlasů. Barva tedy ve finále nemusí být tak zářivá jako na ilustračním obrázku. Doma se raději do zásadních změn nepouštějte a soustřeďte se hlavně na to, že chcete zakrýt odrosty. Vybírejte proto barvu, která se co nejvíc podobá vašemu odstínu, pak bude snadnější vlasy sjednotit. Nejste-li si přece jen jistá, vyzkoušejte barvení nejdříve na jednom prameni třeba za uchem, aby případný nezdar nebyl vidět.

Pokračování 2 / 5

Důkladná příprava

Přípravu rozhodně nepodceňujte. Máte-li vlasy delší než po ramena, kupte si v drogerii raději dvě barvy. Nezapomeňte si pročíst návod a dodržovat ho, abyste na konci barvení nebyla nepříjemně překvapená. Pro barvení si zvolte místnost s dlaždicemi nebo linem, pokud vám barva ukápne, snadno ji pak odstraníte. Připravte si také ochranné rukavice a starý ručník přes ramena, aby příliš nedocházelo ke kontaktu barvy s pokožkou. Před barvením se ještě ujistěte, že máte v dosahu vše potřebné – misku s barvou, hřeben, štětec na nanášení, ručník, sponky, šampon. A můžete začít!

Pokračování 3 / 5

Jak barvit?

Vlasy si rozdělte na tři části tak, abyste vzadu měla jeden pramen a podél obličeje další dva. Barvit začněte nejdřív kořínky, potom teprve postupujte do délek. Každou část barvěte postupně po pramenech, a jakmile ji dokončíte, můžete vlasy stočit, připnout k hlavě a pokračovat další částí. Jakmile bude barva nanesena, můžete části spojit dohromady. Jestli vám nějaká barva zbyla, nebojte se ji přidat do vlasů a ještě je důkladně promnout, jako byste si myla hlavu šamponem. Poté opět vlasy přisponkujte k hlavě a nechte barvu působit přesně tak dlouho, jak je napsáno v návodu.

Pokračování 4 / 5

Co s krátkými vlasy?

U krátkých vlasů se volí trochu jiný postup barvení. Ideální je začít odzadu, abyste v průběhu měla přehled, jaké vlasy už jsou nabarvené. Přední prameny si nechte až na závěr. Opět platí, že je ideální začít u kořínků, kde barva chytá hůře, a konečky si nechat na závěr.

Pokračování 5 / 5

Závěrečná péče

Po uplynutí předepsané doby je na čase barvu z vlasů sundat. Hřívu důkladně několikrát omyjte šamponem, dokud voda, kterou ho budete splachovat, nebude čirá. Nezapomeňte na kondicionér, který vlasy a konečky krásně zacelí. Ideální je použít ten, který se prodává společně s barvou. Na závěr do vlasů a hlavně jejich konečků použijte výživný olej, jenž pomůže zabránit vysušování. Zůstala vám na kůži barva? Tipy, jak ji odstranit, najdete ZDE.

Doporučujeme

Články odjinud