Hledáte zajímavé doplňky? Istockphoto.com

Hledáte zajímavé doplňky? | Istockphoto.com

Jak si zařídit byt: Přineste si plánek na For Interior a poraďte se s designéry

Nové trendy v bydlení i nábytek z celého světa, rady odborníků a hromada inspirace. Na návštěvníky veletrhu For Interior v Letňanech čeká do neděle 13. října přes 200 vystavovatelů.

Taky vždy v časopisech obdivujete, jak věci ladí dohromady, ale když pak začnete vy sami skládat jednotlivé hezké kousky dohromady, je to, jak když pejsek s kočičkou pekli dort? Nějak to prostě neladí. Nabídka obchodů je totiž tak velká, že je složité se v ní orientovat. I když si v různých e-shopech s nábytkem můžete vybrat z tisíců pohovek, stolů i skříní, není to moc platné, když nevíte, jak jednotlivé kousky sladit. Pokud totiž nemáte cit pro detail, není úplně snadné poznat, zda se zrovna tahle skříňka hodí k vámi vybrané sedačce.

A co takhle se inspirovat nebo si rovnou nechat poradit těmi nejpovolanějšími – bytovými architekty a interiérovými designéry? Až do neděle 13. října 2019 to stihnete na jednom místě, na veletrhu For Interior, který se koná na výstavišti v pražských Letňanech. Je jedno, zda vylepšit potřebujete ložnici, obývák, kuchyň, nebo třeba koupelnu – moderní nábytek a netradiční doplňky vás okouzlí. Rady a tipy odborníků získáte v hale 2 a 3. Pokud chcete rady přímo na míru, přineste rovnou své plány a třeba i fotky současného prostoru.

Interiér v boho stylu

Inspirace může přijít až z druhého konce světa, protože okukovat můžete výtvory japonských nábytkářů či čínských designérů. Ženy s romantickou duší určitě osloví boho styl, který se objevuje v mnoha expozicích i v kavárně Boho café. Bohémský styl míchá dohromady všelijaké vzory, odlišné materiály a různé barvy. Možná tak zjistíte, že váš domov nepotřebuje sjednotit, ale naopak ještě trochu víc chaosu a i vy budete bydlet bohémsky.

Zajímavostí najdete hodně – kancl v pohybu (řešení pro ty, kteří mají hodně práce na počítači a zároveň se chtějí hýbat), látky a potahy z recyklovaných látek, teakový nábytek, originální česká svítidla, mechové obrazy, hodiny z českého skla… Vždyť vystavovatelů je na jednom místě více než dvě stě, ze sedmi států.

Zóna spánku pro všechny unavené

Kvalitní spánek je důležitý, když se nevyspíte, budete se cítit unavení a vaše výkony nebudou stačit. Ve spánkové sekci najdete nepřeberné množství sortimentu a značek zaměřených na spánek. Potřebujete poradit, která matrace je pro vás ta pravá? Zeptejte se odborníka. Výhodou je, že nemusíte obcházet různá spánková studia, ale vyzkoušíte si jednotlivá řešení matrací na jednom místě. Nestyďte se, poležte si. Vždyť jde o vaši postel a váš spánek.

Potřebujete-li zařídit celou ložnici, využijte možnosti navštívit workshop. Bude se věnovat uspořádání ložnic v souvislosti s celkovou koncepcí bydlení. Dále matracím, postelím a okolnímu vybavení, místům pro ukládání věcí, větrání, světlu i zatemnění. 

Doporučujeme

Články odjinud