Jak skvěle dochutí rybí filé kousek másla. Bezva tip na rychlý oběd

Mražené filé si asi každý pamatujeme ze školní jídelny. Ne vždy chutnalo vábně a skvěle. Ryby jsou ale zdraví prospěšné, proto se pojďme inspirovat receptem pana Cuketky a udělejme si tak nejlepší tresku, která se skvěle hodí k bramborům, salátu nebo jiné příloze. Celý postup najdete na videu v úvodu článku.

Filé nejprve umyjte a usušte a poté použijte ingredience, které jsou uvedené ve videu.

Budete potřebovat:

  • 800 g filetů z tresky
  • 4 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 1 lžíci  másla

Postup:

  1. Tresku si z obou stran osolíme a poté ji obalíme v hladké mouce.
  2. Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme filety obalené tresky. Po usmažení z obou stran do zlatova přidáme máslo a necháme ho vsáknout do filetů.
  3. Podáváme s bramborovou kaší či salátem.

Doporučujeme

Články odjinud