Mražené filé si asi každý pamatujeme ze školní jídelny. Ne vždy chutnalo vábně a skvěle. Ryby jsou ale zdraví prospěšné, proto se pojďme inspirovat receptem pana Cuketky a udělejme si tak nejlepší tresku, která se skvěle hodí k bramborům, salátu nebo jiné příloze. Celý postup najdete na videu v úvodu článku.
Filé nejprve umyjte a usušte a poté použijte ingredience, které jsou uvedené ve videu.
Budete potřebovat:
- 800 g filetů z tresky
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl
- 2 lžíce oleje na smažení
- 1 lžíci másla
Postup:
- Tresku si z obou stran osolíme a poté ji obalíme v hladké mouce.
- Na pánvi si rozpálíme olej a přidáme filety obalené tresky. Po usmažení z obou stran do zlatova přidáme máslo a necháme ho vsáknout do filetů.
- Podáváme s bramborovou kaší či salátem.
Kristina Hamplová
17. ledna 2022