Jak správně odlíčit pleť - 4 kroky

5 komentářů

taffi
31. května • 23:11

Já si to hodně ulehčila. Objevila jsem příjemnou odličovací houbičku od Calypso, sežene se klasicky třeba v teta drogerii. A příjemně se s ní dá sundat i schnoucí pleťová maska a že ty jílové jdou fakt blbě, s houbičkou je to jednodušší. Jinak pak pleťová voda, krém a spát :)

Rachel-Karen
27. září • 17:40

J.Martina> to je pravda, sice se mi to dloooouho nestalo a doufam, ze ani nestane, ale plet vypada otresne

J.Martina
24. září • 22:07

Aniž bych toto věděla, dělám to naprosto stejně..a podle všeho správně. Jen flákám ten oční krém...na to jsem lenivá. Ale zato ráno po ošetření pleťovou vodou nanáším hydratační serum a po 5ti minutách hydratační krém. Pleť je celý den krásně vláčná..i makeup používám kvalitní a je to znát.
A je neuvěřitelné, jak opravdu pleť zestárne o 10 let, když se večer neodlíčím. Stává se mi to tak 1x za rok..a ráno..hrůza!!! Kruhy pod očima, barevné nerovnosti, povadlá a šedivá pleť. Kdybych nezažila, neuvěřím.

Rachel-Karen
15. září • 10:53

Používat ráno odličovací mléko je zbytečné, a hlavně používat ráno mléko i vodu je úplně zbytečné.
Pleťová voda odličuje špínu rozpustnou ve vodě (pot), pleťové mléko odličuje špínu rozpustnou v tucích (prach, makeup, nečistoty z ovzduší).
Ráno tedy stačí pleť vyčistit pleťovým tonikem/vodou, když se čistíš i pleťovým mlékem, narušuješ kožní ochranný film, který se ti přes noc na pleti vytvořil.
Po vyčištění vodou nanést denní krém.
Večer odlíčit první makeup mlékem, pak dočistit tonikem/vodou a nakonec krém.
Co se týče krému, denní by měl hydratovat, noční regenerovat/vyživovat.
Alespoň podle zakladatelky Ryor :)

Milea
15. září • 5:03

Tak to večerní odličování u mně vypadá asi takhle:
1. Čistící tampon trochu navlhčím vodou, zbytek vody vymačkám z tamponu a pak na narovnaný tampon kápnu trochu odličovací vody na oči, odlíčím oční partie, na druhý navlhčený tampon dám trochu odličovacího mléka a vyčistím pleť.
2. Jdu se osprchovat, na pleť nanáším speciální emulzi pro aknozní pleť, pokud zapomenu, nic se neděje, umyji si pouze čistou vodou.
3. PO sprše použiju třetí tampon (nenavlhčený), kápnu trochu pleťové vody a očistím pleť, krk, dekolt.
3. Na pleť nanesu pleťový krém, na tělo tělový krém.Ranní čištění pleti:
1. Čistící tampon trochu navlhčím vodou, zbytek vody vymačkám z tamponu a pak na narovnaný tampon dám trochu odličovacího mléka a vyčistím pleť (dělám to na základě rady kosmetičky), chvíli nechám být, mezitím si vyčistím zuby, pak si teprve umyju pleť čistou vodou.
2. Druhý tampon použiju na pleť. vodu,očistím pleť a nanesu krém na pleť a pak líčidla.
Jestli něco dělám jinak nebo špatně, díky za radu zkušené dámy :)

Doporučujeme

Články odjinud