Jak udržet opálení – vitamíny, doplňující přípravky, solárium?

42 komentářů

kopretina67
14. května • 11:38

A proč zrovna panthenol od swissu? Myslím že panthenol jako panthenol. Nebo je v tom nějaký rozdíl?

Maja64
30. dubna • 15:52

Já používám panthenol od swissu, který si kupuji v lékárně. Pokaždé mi parádně zklidní pokožku a dobře se nanáší.

Mrazík
10. února • 17:40

taky chodím do solárka tak 2 krát týdne...jsme pěkne hnedej...a jinak s tím beta-karotenem nevím kde to autor vzal je to škodlivé...beta karoten se bere abysme se nespálili...

gomanek
8. července • 11:35

Zde najdete zajímavou nabídku solární kosmetiky.

Lucka
28. dubna • 13:40

K těm co mluví o rakovině...koukněte se doma do ledničky a tak podobně, myslím že bohatě stačí co do sebe denně nasoukáme v jídle. A to může bejt pozlacený. Myslím, že 1x týdnně solárko uškodí možná míň, než se usmažit půl dne na slunci a ozonové díře.
A mmch. mě taky solárko zabírá jako jedinné na ekzem. Dělá se mi na obličeji (kolem očí a úst a docela slušně to i bolí), prý ho mám právě z té stravy, jenže to už bych mohla být pak leda o vodě a chlebu, co všechno už jsem vyřadila z jídeláku. Hormonama mi kožní lékařka nadělala takovou paseku, že jsem myslela, že se toho už snad nikdy nezbavím. Ale léčit na venek to umí kožní každý, ale najít příčinu tomu říkám řešení.Takže tady asi platí pořekadlo čeho je moc toho je příliš.

dominika
29. března • 19:25

solarko je uplne super....chodim tam pravidelne a to čo niekto hovorí že solarko škodí tak nech si hovorí ja mam na to iný nazor

Andrea
5. února • 23:13

ahoj chystám se začít teď chodit do solárka, nějak mě tyhle názory tady neberou, je to každýho věc...ale souhlasím s tím, že spoustu věcí je škodlivejch jako alkohol a cigarety a přesto daleko víc lidí kouří a pije, takže solárka je oproti tomu..mno to je jedno.Chci se jen zeptat jak s tetováním, mám pár kousků, které jsou poměrně čerstvé (cca rok) a nechci aby mi vybledly či se nějak poškodily. Máte s tím někdo zkušenost jak chránit tyto potetovaná místa?

lada
11. června • 10:25

Já na solárko chodím dvakrát týdně,vždycky jsem měla hodně světlou pletˇa na slunci jsem se akorát spálila,taky se mi dělal lišej na obličeji,hlavně v zimě.Co hodím do solária,mám po problému a jsem krásně opálená,používám hlavně krémy před a po opalování.Je to relax a nevidím na tom nic špatného.

Margit
6. ledna • 15:34

Nejlepsi je vytipovat si spravne solarium ve svem meste a tam ti vsechno poradi :-) Ja bych na normalni nesla, potit se nekde na skle 20 min. blee... Davam prednost vertikalnimu BIOsolariu, kde stojim, niceho se nemusim dotykat, opaleni je rovnomerne a dlouhodobejsi, je potlaceno skodlive UVB zareni a zdravi prospesne UVA je posileno, takze je jeste o nec ozdravejsi nez normalni solarium a navic doba zareni je 6 az max.12min! Takze ve vysledku je jeste levnejsi :-)

Terka
8. června • 18:16

Je jasné, že na solárko má každý jiný názor. Určitě to má své výhody a nevýhody! Ano rakovina kůže hrozí, ale když se to se solárkem nepřehání rozhodně je pravděpodobnost nákazy menší. Nechodím pravidelně, ale vždycky si udělám takovou kůru a je pravda že se po ní cítím skvěle. Každý večer se hodně natírám hydratačním krémem a moje pokožka vypadá zdravě a zatím naštěstí bez vrásek.

Snoopinka
20. března • 17:58

souhlasím s váma, pokud do solarka zajdete 1x týdně pro udržení barvy k tomu jíte betakaroten..tak jako je..je to nejidealnější:-)

ben3
16. srpna • 17:51

Do solárka už chodím několik let samozřejmě s přestávkama. Začala jsem na popud kožní lékařky, která mě ujistila, že nic neriskuji, když tam nechodím 4 krát v týdnu. Ze začátku chodím 3krát do týdne asi měsíc a pak na udržování barvy a kondice stačí jednou za týden 10-15 minut. Je to super a méně škodlivé než sluníčko.

Sisi
3. června • 19:02

Nevidím na solárku nic špatnýho, když se tam nechodí denně. Pro ty, co se dobře opalujou a hned tak se nespálí, doporučuji. Ti, kteří mají bledší pleť, radím aby začínali pomalu. Fakt nic špatnýho. Třeba alkohol a cigarety jsou taky nezdravý a co lidí chlastá a kouří.

Majka
30. března • 16:55

Trpím od mládí ekzémy. Fototerapie nebo solárium je pro mě jediným řešením, jak se ekzému přes neslunečná období zbavit. Takže ať si je solárko zdravé nebo ne, já ho miluji :-)

Katka
10. března • 12:12

Češtinu by sis měl(a) zopakovat ty, pokud vím, ve spisovné češtině se používá diakritika. A navíc jestli soudíš lidi podle toho ,zda chodí nebo nechodí do solária, sám jsi blbec.

Martinka
29. března • 19:30

No co se týče toho odstavce o beta-karotenu...tak musim říct, že větší hloupost jsem neslyšela.Kohokoli se zeptáte, odpoví vám,že beta-karoten ochraňuje pokožku mimo jiné i před spálením. Sama jsem toho důkazem. Mám poměrně světlou kůži a chodím do solária 1xtýdně (takže teď už jsem tmavší :o)). Pokud jsem užívala beta-karoten,tak je vše v pohodě. Ale stalo se mi, že jsem ho brát přestala a když jsem pak v zimě šla na solarko (i když na slabé a jen na 10 min.) vylezla jsem jednou rudá jak rajče... a co víc, během hodiny z toho byla taková alergická reakce na hrudníku, že jsem musela jít na pohotovost. To, jak ta vyrážka svěděla, se nedalo vydržet... No tak jsem pěkně začla brát zase beta-karoten. A od té doby (až na prvotní opalování např. u moře) byly problémy s kůží v nenávratnu ... Takže beta-karoten je stoprocentě jeden z nejlepších pomocníků...

martinavojackova
7. února • 10:16

nedávno jsem viděla na STV1 pořad o opalování, mluvili i o opalování sprejem, který plně vynahradí solárium.nejde o samoopalovací prostředky dostupné v drogerii. bohužel jsem nestihla název, kdyby někdo tuto metodu znal, prosím ozvěte se mi. děkuji martina1985@seznam.cz

ben3
12. června • 13:27

Loni jsem chodila od března do července.Cítila jsem se opravdu bezvadně a byla jsem krásně hnědá.Mám občas na kůži(ruce,třísla)plíseň,která se tvoří spoustě lidí a moje kožní paní doktorka solárku vřele doporučuje.Po něm tato nemoc na několik let zmizí.

Renata
1. června • 18:18

Chtěla bych chodit na solárko ale nevím zda jeto zdravé chci tam chodit jen měsíc než budu chodit na koupák abych nebyla bílá jak často je zdravé tam chodit?je potřeba používat solární kosmetiku?
R.Pavelcova@seznam.cz

eva
16. dubna • 15:11

Taky souhlasím, že solárko je akorát škodlivé. Myslím, že sem tam zajít snad tolik neškodí jako pravidelné užívání! Je pravda, že jde hodně o reklamu - a ta není pravdivá. Je to stejné jako v případech antiperspirantů, které jsou na každém rohu -hlavně rexona a lady speed stick - oboje obsahují aluminium, který když se dostává do podpaží a pak dále do těla, tak je škodlivý.
Jsem pro samoopalovací krémy - nenechte si namluvit, že solárko je neškodné - je to zase jen byznys! Nebuďte blbé!

Katarina
13. června • 13:19

Je to hezký, ale nezdravý a tak by to nikdo neměl přehánět.

JC
4. června • 21:12

Opaleni a cemu mozna rikate "zdrava barva pokozky"
totiz vubec neni nic zdraveho. Kuze vytvari pigment na obranu proti slunecnim paprskum. Kde se vytvori pigment doslo ke zraneni kuze. Cim vice se opalujete tim rychleji kuze starne a straci elastiku a samozrejme s neustale ubivajicim ozonem je vetsi sance rakoviny.

Petra
8. dubna • 21:09

V solárku, kam chodim já, prodávaji spray, který kůži zvláční a podporuje opálení. Je to super, protože i nádherně voní.

19. února • 16:18

Jste tady vsichni blbci.A navic nekteri si zopakujte cestinu.

Jaa
11. února • 20:23

Chodím do salolárka pravidelně už čtyři roky od podzimu do jara a musím říct že jsem v pohodě,kůži nemám vrásčitou,ba naopak jsem se zbavila svých podzimních depresí a pomáhá mi to ,je to určitý druh relaxace.Možná začnu používat i hydratační krémy :-)) nemažu se totiž nikdy a vůbec,nesnesu sáhnout na krém,ale to už je jiná kapitola:-) A kdo si myslí že musím vypadat strašně tak se mýlí,možná to jednou přijde,ale zatím mi je fain.

Frantishka
11. února • 5:09

Nepochopim, jak se muze takovy clanek dostat az tady. Propagujete rakovinu kuze jestli vam to vubec nevadi!! Vsude jinde se doctete, jak solarka jsou nebezpecne a vy si tu klidne napisete o vitamimu D. Nestaci se jednou denne projit venku a vitaminu D budu mit taky v sobe.

lucy
4. února • 22:12

mám dost strach skrz rakovinu, mám tělo posyté pihami a tak je to zřejmě o to nebezpečnější.... používám radši samoopalovací krémy

19. listopadu • 20:31

Chodím na solárko jednou týdně a myslím, že to není úplně od věci. Udržuji si tím zdravou barvu pokožky a cítím se skvěle. I když mám menší obavy o zdraví a z nebezpečí rakoviny. Pořád si říkám, že mě se to zatím netýká.

Monča
18. listopadu • 9:59

V článku radíte "nepoužívejte žádný ochranný krém či olej". Já osobně mám velmi citlivou pleň a bez předchozího ošetření speciálním olejem bych měla vyrážku. Trochu se nad tou radou podivuji, je to jako byste radili nemazat se před sluněním.

Bledule
18. listopadu • 8:48

Zase reklama!! Ví někdo co znamená zkratka za jménem autora ? (sdružení PEI)?

Lucie*
17. listopadu • 16:57

Vseho s mirou.A plet po pouziti solaria poradne hydratovat!

itaa
15. listopadu • 23:59

No ja kuprikladu bych moc rada chodila na solarko, jenze jsem na nej alergiska:( Po par minutach se mi na kuzi udelaji puchyrky, ikdyz se namazu solarni kosmetikou:(

Veverka(ten)
15. listopadu • 15:00

Taky myslim, ze sluneni zrovna moc dobry neni. Jak pise "Jan", pokozka slecen, ktere uz maji nejaky ten rok solarka za sebou, vypada takova divna, poskozena, tenka, vrascita. Jsem pro to si s tim radej moc nehrat, je to jen otazka mody ...

Jan
15. listopadu • 12:41

ja teda nevim, ale nektere vysolarkovane slecny maji zblizka pekne osklivou plet a vypadaji stare.

V. Vojtěch
15. listopadu • 8:39

Myslím si po přečtení řady rozporuplných článků a s použitím zdravého selského rozumu, že veškeré takové umělé nepřirozené metody se časem projeví jako škodlivé. Kladné i záporné účinky UV záření jsou dnes velmi diskutované. Tvorba vitaminu Dbezesporu. Avšak k té tvorbě dochází, aniž bychom se zbytečně vystavovali přímému slunci. Je sice krásné vidět mladého opáleného člověka, vypadá zdravě. Avšak není to konvence? Kdo dnes můžs zodpovědně říci, jak působí uměle vyráběné UV paprsky bez doprovodu ostatních složek slunečního záření, jakou dávku lze bez rizika aplikovat. Není nad přírodní dění.

M
15. listopadu • 7:19

Myslim,ze je lepsi se neopalovat a to ani v solarku, ani se opekat na slunci jak spekacek na ohni. Nas znamy se letos (bylo hodne slunecno) opalil v obliceji v praci,kdyz se pohyboval venku. Ted mu zjistili rakovinu kuze (ma fleky v obliceji) a vytvorila se mu boule pod pazi,tak ted ceka na vysledky. Stale se doporucuje se ne prilis vystavovat slunci,jen tak trochu, co je nezbytne. U hodne lidi se prave rakovina vyprovokuje k aktivite. Je znamo,ze kazdy clovek ji ma v sobe, ale zalezi na kazdem, jak se snazi nebezpeci elimonovat.

Lenka
15. listopadu • 0:31

Pred letni sezonou jsem chodla na solarium,abych chytla zaklad,protoze jsem jela k mori.Myslim si,ze solarium je dobra vec,jenom trochu draha.Takze jak se zacne oteplovat,tak urcite neni spatne si zajit parkrat na solarium at trochu vypadame.

Jaa
14. listopadu • 22:52

Solárko mi pomáhá,akorát mě obtěžuje tam chodit :-)))

14. listopadu • 17:19

Zrovna jsem se včera ptala v Ťstavu lékařský kosmetiky doktorky co říká na solárko a nedoporučila mi ho ani náhodou, když tak jen se solární opalovací kosmetikou (což asi bude pěkně drahý...)takže přestávám chodit, nechci mít po třicítce hlubší vrásky a špatnou pigmentaci.

14. listopadu • 16:51

Tento rok jsem začala chodit na solárko a velmi mi pomohlo. Do té doby jsem se totiž za boha nemohla opálit a díky základu ze solárka jsem i chytla barvu. Jsem za to vděčná, cítím se opravdu lépe, ale zase na druhou stránku si říkám, jak je to zdraví a solárko! Jde to vůbec k sobě?

Tiny
14. listopadu • 14:16

Souhlasím s názorem, že po psychické stránce je nám lépe:-))
Zajímalo by mě, zda je vhodné:-)ze zdravotního hlediska solárko v těhotenství, kdy se žena cítí tlustá a nepřitažlivá.

Veverka(ten)
14. listopadu • 13:06

A jak je to s nebezpecim rakoviny kuze v souvislosti s UV ze solaria? Tady se zdroje casto rozchazeji ... mam pocit, ze doktori solarko moc radi nevidi, ale nejsem si jisty ...

Doporučujeme

Články odjinud