Jak vybírat plavky podle postavy?

Jak vybírat plavky podle postavy?

Chystáte si na léto pořídit nové plavky a potřebujete poradit s výběrem? Přinášíme vám tipy, jak si vybrat ty nejlepší podle tvaru vaší postavy.

Obrácený trojúhelník – postava, která se vyznačuje rameny širšími než boky a užším pasem. V tomto případě je potřeba odvést pozornost od ramen, tedy skrýt jejich dominanci. Ideálním trikem, který lze v tomto případě doporučit, je pestrobarevný spodní díl plavek, který opticky odvede pozornost od vršku. Co se týče tvaru, mohou to být klidně bikinové kalhotky, bokovky, kalhotky s nohavičkou nebo klidně kraťásky.

Trojúhelníková postava – postava, která má užší ramena a široké boky, tedy řekněme opak předchozího. V tomto případě doporučujeme opticky odpoutat pozornost od spodní části postavy – tedy nosit výrazný, nebo alespoň výraznější vršek a jednobarevný spodní díl. I podprsenky pak vypadají moc hezky – vázané za krkem se zajímavými, třeba právě květinovými vzory.

Přesýpací hodiny – v podstatě jde o ideální typ postavy: má stejně široká ramena i boky a užší pas. Ženy s takovou postavou by měly své křivky zdůraznit a na to i letošní trendy upozorňují. Doporučením pro ženy s touto postavou jsou plavky s výrazným barevným horním dílem a pestrobarevné kalhotky nebo také plavky bez ramínek, klidně i jednodílné v zajímavém vzoru a barvě.

Postava typu jablko – disponuje širokým hrudníkem, téměř neznatelným pasem a větším břichem. Ramena a boky jsou pak užší. Od širších partií je potřeba odvést pozornost, to se povede hodně vystřiženými jednodílnými plavkami, které opticky postavu protáhnou a zúží. Vhodné jsou také dvoudílné tankini, které partii bříška zakryjí, ale dají se třeba na slunění i vyhrnout a použít jako klasické dvoudílné. Oblíbené jsou i další plážové doplňky – sukně, šaty, parea, která jsou vzorovaná a různobarevná v partii boků, to také dobře odvádí pozornost a tvaruje postavu.

Atletická postava – ženy, které hodně a rády sportují, mají často protáhlý svalnatý trup s málo znatelnými křivkami a téměř stejně širokým pasem a boky. U tohoto typu postavy je potřeba podpořit ženskost a vytvarovat křivky. Ideální jsou bokové kalhotky se zavazováním, více vykrojené bikiny nebo i jednodílné plavky s propracovaným pasem, který je tak zvýrazněn. Ostatním střihům se pro tyto postavy omezení nekladou. Letos jsou ideální květinové vzory nebo zajímavé barvy a jejich kombinace.

Foto: astratex

ČTĚTE TAKÉ:
Plavky - letošní hity: Zářivé barvy a květinové vzory!

Doporučujeme

Články odjinud