Jak vycházet s bývalým partnerem? Nekritizujte, nepomlouvejte, neflirtujte

Jak vycházet s bývalým partnerem? Nekritizujte, nepomlouvejte, neflirtujte

I když jste se s partnerem rozešla v dobrém, vídat se po ukončení vztahu může být těžké, alespoň ze začátku. Ať už se i nadále stýkáte kvůli dětem nebo prostě proto, že máte společné přátele, není od věci se držet nějakých pravidel, aby nedocházelo k emočně vypjatým situacím.

Nepomlouvejte

To, že jste se s partnerem rozešli v dobrém, ještě neznamená, že mezi vámi není nějaká křivda nebo bolest. Pokud jste se ale rozhodli spolu nějak vycházet, abyste se mohli oba vídat se společnými přáteli, je třeba, abyste si vaše problémy nechali mezi sebou. Nepomlouvejte před kamarády svého bývalého, k ničemu dobrému to nevede. Váš ex se to patrně dříve či později dozví, vaše přátele to bude uvádět do nepříjemných rozpaků a navíc tím ponížíte akorát sama sebe. Stálo by vám to za to?

Pokračování 2 / 5

Nekritizujte

Dřív nebo později si váš bývalý přivede novou známost. Ať už se vám bude líbit nebo ne, není vám souzeno, abyste ji hodnotila. Raději se držte stranou a nevyjadřujte se, jinak se tak akorát dostanete do problémů. Pokud ji totiž začnete kritizovat, a to jak před expartnerem, tak před přáteli, budete považována za žárlivku, která se neumí vyrovnat se situací a snaží se svou sokyni shazovat.

Pokračování 3 / 5

Neflirtujte

I když jste toho s bývalým partnerem zažili spoustu dobrého i zlého a jsou věci, vzpomínky a okamžiky, které nejlépe pochopíte jen vy dva, snažte se vyvarovat flirtování, i když k tomu situace svádí. Možná je to někdy lákavé, ale působí to spíš zoufale, obzvlášť když na vaše koketování bývalý partner nereaguje. A pokud by snad reagoval, je tu riziko, že byste spolu mohli skončit v posteli. Nedopusťte to, protože pak se z toho vztahu nikdy nedostanete a budete kroužit v začarovaném kruhu.

Pokračování 4 / 5

Nechovejte se jako ve vztahu

Jednou jste se rozešli, tak by to tak mělo být. Přestaňte kolem něj skákat jako chovná slepička a opečovávat ho. Nesnažte se narážkami přivolat minulost ani před jeho novou partnerkou nedávejte najevo, že vy dva spolu toho máte za sebou daleko víc. Pro okolí budou takové situace nepříjemné stejně jako pro vašeho bývalého. Jednou jste od sebe, tak se soustřeďte sama na sebe, on vaši péči nepotřebuje.

Pokračování 5 / 5

Nelžete si

Došlo k rozchodu na popud partnera, ale vy ho i přesto chcete nadále vídat, i když víte, že je konec? Pravděpodobně jste do něj stále ještě zamilovaná. I když spolu vycházíte dobře a vždy ho ráda vidíte, určitě znáte ten pocit, kdy při loučení toužíte, aby šel s vámi domů. V takovém případě je na čase přestat si lhát, že setkávání s ním zvládnete bez emocí. Možná v budoucnu, ale na začátku bude lepší se alespoň několik týdnů nevídat. Vaše srdce potřebuje čas na uzdravení. Časem z vás přátelé být mohou, ale teprve tehdy, až budou všechny romantické city pryč.

Doporučujeme

Články odjinud