Jak vyzrát na neposedné vlasy?!

Jak vyzrát na neposedné vlasy?!

Krásné vlasy jsou ozdobou každé ženy. Jak je mít lesklé, bohaté, zářivé a zbavit se naopak krepatých, splihlých a unavených vlasů? Poradíme vám s každým problémem.

Jak na mastné vlasy?

Problém mastných vlasů je u žen velmi častý. Je třeba vlasy mýt každý den, protože jinak vypadají zplihle a jsou nepříjemné na dotek. Chce to ale používat péči přímo určenou na rychle se mastící vlasy.

Vitalizující šampon Fresh Energy, Nivea, 69,90 Kč, je tou pravou volbou, pokud se vám přehnaně mastí vlasy. Fresh Energy dokonale odstraní mastnotu jak z vlasů, tak z pokožky hlavy, kde se maz tvoří. Obsahuje výtažky z meduňky citronové, která vlasům dodá pocit svěžesti a vzdušnosti. Šampon je vhodný i na každodenní použití, protože vlasy zbytečně nezatěžuje. Při pravidelném používání budou vlasy vypadat zdravě a budou plné života a energie.

Jak vykouzlit nadýchané vlny ze zplihlých vlasů?

Rovné vlasy můžou působit poněkud zplihle a bez objemu. Nejlepší volbou, jak oživit nudný účes, je kulma, kterou se dají vytvořit nádherné vlny různých tvarů i velikostí.

Víceúčelová žehlička na vlasy Philips Salon Multilist 10v1 (HP 4698), 1499 Kč, je multifunkční kulma, jejíž součástí je 8 různých nástavců, které pomohou vytvořit hned několik druhů účesů. Obsahuje kulmovací kleště pro velké vlny, kulmovací kleště pro malé vlny, kulmovací kleště pro trojúhelníkové vlny, oválné kleště pro zvlněný účes, kartáč pro volné vlny, spirálu pro tvorbu prstýnků, žehličku pro rovný účes a nástavec na krepování vlasů. Nástavce jsou snadno vyměnitelné díky nasazování Easy Lock. Nemusíte se bát, že byste se při manipulaci spálila, protože každý nástavec je opatřen tzv. chladnou špičkou. Ke kulmě navíc dostanete praktickou taštičku na uložení všech nástavců a sponky.

Jak vlasy omladit?

Aby byly vlasy krásné a vyživené, je třeba používat jak vyživující vlasové přípravky, tak dodržovat zdravou životosprávu. S přibývajícím věkem vlasy slábnou a ztrácejí na kvalitě. Naštěstí existuje péče, která je omladí.

Caviar Anti-Aging White Truffle Hair Elixir, Alterna, 895 Kč, je koncentrovaný elixír, který se může přidat do jakéhokoli šamponu, kondicionéru, nebo dokonce stylingového přípravku na vlasy. Vlasy okamžitě regeneruje a vyživuje.

Obsahuje olej z bílých lanýžů, proteiny, výtažky z kaviáru a vitaminy. Poskytuje ochranu před škodlivým UV zářením. Vlasy nezatěžuje ani nemastí a po použití elixíru jsou krásně lesklé a zdravé. Při hodně poničených vlasech se dá nanést přímo na ně a nechat působit přes noc. Díky obsahu minerálů a živin se vlasy okamžitě zregenerují.

Jak zkrotit divoké vlny?

Ať už máte silně zkroucené vlny, malé prstýnky, nebo jen lehce zvlněné vlasy, potřebují speciální péči, aby nevypadaly jako vrabčí hnízdo, ale byly úhledně upravené a poddajné.

BC Bounce máslová kúra pro silné kudrny a vlny, Curl Bounce, Schwarzkopf Professional, 496 Kč, je péče výhradně pro kudrnaté a vlnité vlasy. Intenzivní kúra vlasy vyživuje a dodává jim lesk a živý vzhled. Vlasy nezatěžuje, takže působí lehce a jsou plné pohybu. Lehká fixace zachová tvar vln po celý den. Vlasy jsou hydratované a oživené. To vše díky inovativnímu komplexu Curl Memory, který pomáhá vlasům pamatovat si svůj původní tvar. Vlnitý účes už nikdy nebude jen nehybnou helmou, ale energickou a zdravou okrasou plnou života.

Co se suchými vlasy?

Suché vlasy bez lesku trápí většinu žen. Bývá to způsobeno různými faktory, jako jsou slunce, barvení, fénování nebo i nedostatek vitaminů. Pokud máte vlasy suché po celé délce, je třeba přistoupit k účinné a silné ozdravující kúře.

5-Day Rescue Treatment, Damage Repair, Advance Techniques, Avon, 169 Kč, je pětidenní vyživující péče pro suché a poškozené vlasy. Tato kúra vlasy intenzivně regeneruje a chrání je před možným poškozením. Také vyhlazuje a posiluje každý vlas jednotlivě od kořínků až ke konečkům. Používá se po pět po sobě jdoucích umytí. Kúra se nanáší na umyté vlasy vysušené ručníkem a nesmývá se. Na jedno použití stačí obsah jednoho sáčku. Vyhlazené vlasy se lépe rozčesávají a nelámou se ani netřepí. Jsou pevné a ozdravené.

Jak vlasy vyhladit?

Jestliže preferujete dokonale hladký upravený účes bez rozlétaných vlasů, který vydrží opravdu dlouho, je načase pořídit si kvalitní žehličku na vlasy.

Žehlička na vlasy Philips Salon Style & Control HP 4686, 999 Kč, pro dlouhotrvající rovný účes. Tato nová žehlička na vlasy má celogumovou rukojeť pro lepší manipulaci a je vybavena keramicko-turmalínovými destičkami s výjimečně hladkým povrchem, které vlasy zbaví statické elektřiny a jsou k vlasům velmi šetrné. Žehlička má několik nastavení pro různé typy vlasů a zahřeje se až na 230 °C, navíc se dokáže zahřát opravdu rychle. Součástí balení je také žáruvzdorné pouzdro, takže můžete žehličku bezpečně uložit ihned po použití.

Jak na zplihlé vlasy?

Zplihlé, jemné vlasy bez pevnosti trápí mnoho žen. Vlasy se také rychleji mastí a je třeba je častěji mýt. Naštěstí existuje i jiná alternativa, jak oživit vlasy bez každodenního mytí.

Dvousložkový sprej pro pevné vlasy Pantene Aqua Light, Pantene Pro-V, 75,90 Kč, pro svěží a nezatížené vlasy. Tento sprej je určený pro péči o vlasy mezi dvěma mytími. Vlasy osvěží a ošetří zároveň. Vlasy vypadají živě a lehce. Navíc pomáhá jemným vlasům získat potřebnou pevnost. Sprej lze používat denně. Stačí protřepat a nastříkat na suché nebo vlhké vlasy a neomývat. Konečně budou i jemné vlasy plné síly.

Co s krepatými vlasy?

Zničené, krepaté vlasy, které vypadají jako z chemlonu, nesluší nikomu. Vlasy jsou na první pohled neopečované a zanedbané. Většinou jsou suché a roztřepené. Je potřeba je uzdravit a vyhladit.

Regenerační balzám Gliss Kur Satin Relax, 74,90 Kč, je obohacený o saténový lesk a komplex proti krepatění vlasů.

Obsahuje panthenol, meruňkový olej a polymery. Vyhlazuje všechny nepravidelnosti vlasu, takže je pak hladký a ucelený. Vlasy již nebudou krepatět a třepit se, budou viditelně lesklé, uhlazené a zdravé. Na dotek budou příjemně hebké a opravdu saténové. Balzám se používá po každém mytí vlasů a pečlivě se oplachuje.

Jak nejlépe vysušit vlasy?

Vlasy mohou během fénování trpět. Neprospívá jim vysoká teplota, která je může vysoušet. Také vlasy mohou být po fénování rozlétané. Máme tip, jak tomu zabránit.

Vysoušeč vlasů Satin Hair s technologií IONTEC, Braun, 1799 Kč. Vysoušení vlasů může vést ke značnému úbytku vlhkosti vlasů. Ty jsou pak křehké, mdlé a bez lesku. Nový vysoušeč Satin Hair má hydratační funkci a lze si přesně regulovat teplotu.

Vlasy se neničí a jsou krásně hebké, lesklé a zdravé. Díky funkci IONTEC nehrozí, že by vlasy elektrizovaly, naopak budou nádherně vyhlazené a zářivé.

Jak pečovat o vlasy během noci?

Spánek je velmi důležitý, celé tělo se regeneruje a odpočívá. Během noci jsou vlasy v klidu a nic je nezatěžuje, proto je dobré jim ještě pomoci v regeneraci, aby byly silnější a zdravější.

Noční elixír Full Repair 5, Reconstituant Nuit, Elseve, L’Oréal Paris, 139 Kč, je jedinečný přípravek na vlasy, který během noci využívá výhod času odpočinku a intenzivně regeneruje vlasy.

Protože působí na vlasy po celou noc, transformuje celé jádro vlasu. Je ideální na vlasy poškozené a suché, které jsou vlivem nepříznivých vlivů okolí oslabené a unavené. Obsahuje prokeratin, jenž obnovuje vlasové vlákno a posiluje strukturu vlasu, a ceramid, který zaceluje a vyhlazuje povrch vlasu.

Co s jemnými vlasy, které nedrží tvar?

Pokud máte vlasy jemné a hladké tak, že nedrží žádný účes ani tvar, je třeba zvolit přípravek, který je pořádně zafixuje.

Fixační sprej, Volume, Essensity, Schwarzkopf Professional, 289 Kč, pro dokonalé tvarování a fixaci jemných a normálních vlasů. Vlasy nezatěžuje ani neslepuje, dodá jim dlouhotrvající objem a potřebný tvar. Přestože se jedná o fixační sprej, nemusíte se bát, že by vlasy jakkoli poškodil, naopak obsahuje složky přírodního původu, které o vlasy pečují. Speciální přírodní receptura obsahuje výtažky z rozmarýnu, kalcia a organické esence z brusinek. Váš účes bude vypadat přirozeně a zdravě. 12 Jak barvit vlasy, aniž by se poškodily?

Ne vždy se najde čas zajít si na dobarvení odrostů ke kadeřníkovi, takže je někdy nutné poradit si doma s koupenou barvou. Je však důležité vybrat správnou barvu, která vlasy neničí.

Intenzivní barvicí krém, Color Naturals, Garnier, 99 Kč, je vyživující barva na vlasy, která perfektně kryje šediny a dodává vlasům zářivý lesk a přirozenou barvu. Je obohacena o oleje z oliv, karité a avokáda, díky kterým jsou vlasy navíc vyživeny. Je to nová generace barvy, která pečuje o vlasové vlákno. Barva na zdravých vlasech lépe a déle vydrží. Vlasy jsou silné, pružné a hebké. Nejenže krásně a zdravě vypadají, ale opravdu zdravé jsou.

Jak se zbavit lupů?

Lupy jsou problémem pokožky hlavy. Trápí nejen ženy, ale i muže. Je to velká nepříjemnost, protože se jich těžko zbavuje a navíc jsou vidět. Pro zbavení lupů musíte používat speciální přípravky, které uzdraví pokožku hlavy.

Head & Shoulders Anti Hair Fall, Head & Shoulders, 74,90 Kč, je skvělý šampon, který je navržen přímo pro ženy, které trápí lupy a vypadávání vlasů v důsledku jejich lámavosti. Šampon pečuje o pokožku hlavy i o poškozené vlasy. Pravidelným používáním předcházíte nové tvorbě lupů a vypadávání vlasů, které se lámou a třepí. Vlasy jsou pružné, chráněné před vnějšími faktory a krásně se lesknou. Pokožka hlavy je zbavena lupů a další se netvoří.

Jak oživit unavené vlasy?

Unavené vlasy bez energie jsou projevem špatné výživy. Abychom byly krásné, musíme být zdravé. Tak je to i s vlasy, potřebují správné živiny a dobrou péči.

Schauma Super ovoce & Výživa, Schwarzkopf, 59,90 Kč, krémový balzám pro vlasy bez síly a lesku. Obsahuje výtažky z ovoce, které je plné vitaminů a živin pro vlasy tak důležitých.

Poskytuje vlasům intenzivní péči - zplihlým a unaveným vlasům dodá pevnost a sílu, budou plné energie a vitality. Díky výtažku z brusinek budou vlasy zářit zdravím. Balzám se používá po každém mytí na ještě vlhké vlasy vysušené pouze ručníkem a pečlivě se oplachuje.

Jak pečovat o žehlené vlasy?

Žehlení vlasům kvůli vysoké teplotě zrovna neprospívá. Vlasy se vysušují, třepí se a ztrácejí lesk. Aby vlasy tolik netrpěly, je třeba mít kvalitní žehličku a také používat přípravky přímo určené na žehlení vlasů.

CHI 44 Iron Guard, Farouk Systems USA, 359 Kč, je speciální přípravek ve spreji, který by se měl aplikovat při každém žehlení vlasů. Používá se k vlhčení vlasů během žehlení. Chrání vlasy před vysokými teplotami, které jim rozhodně neprospívají. Zabraňuje nadměrnému vysoušení vlasů a dokonce prodlužuje účinky žehlení, takže vlasy vydrží rovné mnohem delší dobu. Používáním spreje Iron Guard předcházíte třepení konečků vlasů a ztrátě jejich lesku.

Jak nepotrhat vlasy během česání?

Pokud vlasy špatně češeme, mohou se potrhat a lámat. Nejenže je třeba používat přípravky vhodné na rozčesávání vlasů, je potřeba mít i ten správný hřeben.

Další zajímavý článek najdete v aktuálním vydání časopisu Dieta.




KAŽDÝ DEN NOVÉ SLEVY NA JEDNOM MÍSTĚ!






ČTĚTE TAKÉ:
I modelky mají celulitidu. A jakou!

Doporučujeme

Články odjinud