Jak zatočit s depresí?

Pomalu , ale jistě nám léto dává vale. Poslední dny babího léta, které máme ještě před sebou, vyvolávají letní náladu a vzpomínky. Ale kalendáři a přírodě nelze poručit, a tak se brzy o slovo začnou hlásit podzimní plískanice, dny se budou, čím dál tím více, zkracovat a naše nálada se bude pod vlivem počasí zhoršovat.

Jak zatočit s depresí?

Pomalu , ale jistě nám léto dává vale. Poslední dny babího léta, které máme ještě před sebou, vyvolávají letní náladu a vzpomínky. Ale kalendáři a přírodě nelze poručit, a tak se brzy o slovo začnou hlásit podzimní plískanice, dny se budou, čím dál tím více, zkracovat a naše nálada se bude pod vlivem počasí zhoršovat. Vždyň, kdo by měl rád smutné, chladné podzimní počasí. Řada z nás, především žen, začne propadat depresím. Ty často zaháníme poleháváním v posteli s šálkem dobré kávy, kouskem, či i několika tabulkami, čokolády. Nálada se nám zlepší jen na okamžik, ale potom opět klesá pod bod mrazu a jediné, co nám přibude, jsou nehezké dolíčky ve tvaru pomerančové kůže a pár kilo k tomu. Tím se naše nálada rozhodně nepozvedne a deprese se jenom prohloubí.

Přitom stačí tak málo. Pohybujte se. Jděte se navzdory počasí projít, zacvičit si, zaplavat nebo zatancovat. Věnujte se svému hobby. Buďte zkrátka aktivní. To rozhodně povzbudí vaši mysl. Nepijte víc než dva šálky kávy denně. Káva totiž překyseluje organismus nadměrným přísunem kofeinu a dává vašemu vazivu značně zabrat. Tělo nemůže dobře vyloučit odpadové látky a jedy, které zůstávají v tkáni a zvětšují tukové buňky až na trojnásobnou velikost. Pokud máte pocit, že potřebujete více povzbudit, přesedlejte na zelený čaj, který osvěží stejně, ale je daleko ohleduplnější k vašemu tělu.

Pokud jde o čokoládu, lze jí po právu nazvat kalorickou bombou, která vaší postavě opravdu velice škodí. Obsahuje až 60 procent cukru a až 35 procent tuku. Pokud mlsáte přespříliš, škodíte nejen svým křivkám, ale i pleti. Kakaový prášek může narušit zažívání a důsledkem jsou nečistoty pleti. Čas od času vám samozřejmě kousek čokolády neuškodí, ale větším dávkám se vyhýbejte. Raději zažeňte chuň na sladké ovocem ( sušeným ovocem, datlemi, rozinkami..)

Autor:dans

Doporučujeme

Články odjinud