Jak zchladit tělo v letním horku? Zkuste koupel, okurku nebo spreje

Jak zchladit tělo v letním horku? Zkuste koupel, okurku nebo spreje

I když to v posledních dnech moc nevypadá, horkým letním dnům ještě není konec. Pokud vysoké teploty také těžko snášíte a hledáte všemožné způsoby, jak se zchladit, máme pro vás několik tipů.

Krém v lednici

V horkých dnech vaši pleť zachrání lednice. Probudíte-li se s otoky kolem očí, stačí v ní zchladit čajové lžičky, které si posléze na chvilku přiložíte na víčka. Chcete-li ochladit pleť, stačí, když si svůj pleťový krém uložíte na noc právě do lednice. Ostatně, v horkých letních dnech byste ho tam měla skladovat neustále, zajistíte si tak jeho delší trvanlivost! Ráno pak při nanášení na obličej bude příjemně chladit.

Pokračování 2 / 5

Zelené poklady

Chystáte si k obědu zeleninový salát a pouhé krájení ingrediencí způsobuje, že se ve vedru pěkně zapotíte? Pak si poklaďte obličej slupkami ze salátové okurky, které vás krásně ochladí. Můžete si také dát stranou do lednice pár koleček okurky, a až budete po jídle odpočívat, rozprostřete si je na chvíli na obličej. Krásně také dokáže ochladit čerstvá aloe vera, kterou též můžete skladovat v lednici. Pokud nemáte okurku ani aloe vera, zaměřte se na krémy a tělová mléka, které tyto ingredience obsahují. I to může pomoci.

Pokračování 3 / 5

Deodorant

Věděla jste, že existují deodoranty s chladicím efektem? Vyrábí je například firma Adidas, a čím víc se budete potit, tím lepší ochranu vám poskytnou, jelikož kapsle s osvěžující složkou se pohybem aktivují. Nezapomeňte ani na chodidla a dopřejte jim ochranu proti pocení v podobě spreje obsahujícího mentol.

Pokračování 4 / 5

Pomocník do kabelky

V tramvaji, na ulici, na procházce nebo i v kanceláři bez klimatizace vás alespoň na chvíli mohou zachránit nejrůznější pleťové spreje a mlhy. Většinou jde o hydratační vodu doplněnou a výživné složky, takže vaší pleti prospívá a vás na chvíli osvěží. Tyto spreje se vyrábějí v kabelkovém balení, takže je můžete vzít kamkoliv, a co víc, řada z nich umí fungovat tak, aby vám nepoškodila make-up!

Pokračování 5 / 5

Chladivá koupel

Říkáte si, že na koupel v těch vedrech nemáte ani pomyšlení? Však také nemáme na mysli horkou lázeň! Napusťte si vanu příjemně vlažnou vodou, nasypte do ní refreshující koupelovou sůl a na chvíli se do ní ponořte. Uvidíte, že vás příjemně osvěží. Pokud nemáte doma vanu, ale jen sprchový kout, stoupněte si pod proud vlažné vody a použijte sprchový gel s chladicím efektem.

Doporučujeme

Články odjinud