Jak získat přízeň tchyně? Pomáhejte, chvalte syna a buďte tolerantní

Jak získat přízeň tchyně? Pomáhejte, chvalte syna a buďte tolerantní

Vztahy snach a tchyní bývají často komplikované. Jestli patříte mezi ty ženy, které cítí napětí pokaždé, když se mají s matkou svého partnera setkat, pak je tento článek určený právě vám. Chcete-li vztah s tchyní vylepšit, zkuste následující kroky. Zkazit tím rozhodně nic nemůžete.

Chvalte syna

Samozřejmě hlavní důvod, proč jsou vztahy mezi tchyněmi a snachami napjaté, je muž. V tchyniných očích jste jí pravděpodobně sebrala to nejcennější, co v životě má, tudíž na vás žárlí. Dejte jí najevo, že oceňujete, jakou práci při výchově syna odvedla, a pokud budete mít příležitost, chvalte ho. Nebojte se ji ale také požádat o radu, když budete mít s partnerem nějaký problém. Dáte jí tak pocit, že jí důvěřujete a že je pro fungování vašeho vztahu důležitá. Tak nebude mít pocit, že je jednou pro vždy ze hry.

VIDEO: Tolerance, je ve vztazích důležitá. Podívejte se na video, ja moc.

Pokračování 2 / 5

Nabídněte pomoc

Postěžovala si tchyně, že ji čeká práce na zahradě, potřebuje obstarat velký nákup nebo plánuje velký jarní úklid? Chyťte se příležitosti a nabídněte jí pomoc. Jistě bude ráda, že není na všechno sama. Možná se v její přítomnosti necítíte zrovna dvakrát příjemně, zkuste to ale překonat. V takové situaci na vás pravděpodobně nebude nepříjemná a vy budete mít možnost prolomit ledy. Třeba se během společně stráveného času beze svědků spřátelíte!

Pokračování 3 / 5

Buďte tolerantní

Berte v potaz fakt, že tchyně je stárnoucí člověk a že každý z nás má s přibývajícím věkem svoje vrtochy, kterých se jen tak nezbaví. Snažte se být tolerantní a případné podivnosti svojí tchyně ignorovat. Mějte k ní úctu a nedělejte scény. Jestliže to nezabere, můžete mít aspoň čisté svědomí, že jste pro vylepšení vztahu udělala maximum.

Pokračování 4 / 5

Udělejte jí radost

Ano, prostě ji podplácejte. Když se budete chystat s rodinou na návštěvu, upečte jí nějakou dobrotu nebo doneste květinu. Přivezte jí drobný dárek z dovolené nebo z výletu. Nezapomínejte na její svátky a narozeniny a bedlivě poslouchejte, co by si přála k Vánocům. Nadělíte-li jí něco, o čem dlouho mluvila, pochopí, že jí věnujete pozornost a určitě ji to potěší.

Pokračování 5 / 5

Nezapomínejte na pozvání

Jestliže vás a vaši rodinu zve tchyně pravidelně na návštěvu, nezapomínejte jí pozvání oplácet. Neznamená to samozřejmě, že by u vás měla trávit každý víkend, jednou za měsíc to ale jistě zvládnete. Nechte ji, aby se cítila součástí vaší rodiny. Jestli se na to cítíte, zkuste občas něco s tchyní podniknout sama. Vezměte ji na den do wellness, kde si užije relax, jděte s ní do divadla nebo s ní vyrazte na procházku. Budete-li trpělivá, s pomocí těchto kroků k sobě jistě cestu najdete.

Doporučujeme

Články odjinud