Jak žít s krevní skupinou B

Jak žít s krevní skupinou B

Vaše krevní skupina je silným genetickým otiskem, který vás identifikuje tak přesně, jako vaše DNA. Znamená rovnováhu. Když použijete vaši individuální charakteristiku krevní skupiny jako vodítko pro způsob stravování a životního stylu, budete zdravější, dosáhnete přirozenou cestou své ideální hmotnosti a zpomalíte proces stárnutí.

Jak žít s krevní skupinou B

Vaše krevní skupina je silným genetickým otiskem, který vás identifikuje tak přesně, jako vaše DNA. Znamená rovnováhu. Když použijete vaši individuální charakteristiku krevní skupiny jako vodítko pro způsob stravování a životního stylu, budete zdravější, dosáhnete přirozenou cestou své ideální hmotnosti a zpomalíte proces stárnutí.

Krevní skupina B vznikla mezi 10 000 až 15 000 lety v oblasti himalájských velehor na území současného Pákistánu a Indie.
Poprvé se objevila v Indii nebo v oblasti Uralu mezi kavkazskými a mongolskými kmeny. Tato nová krevní skupina se brzy stala charakteristickou pro velké kmeny obyvatel stepí. Jak Mongolové putovali napříč Asií, gen pro krevní skupinu B se pevně uchytil. Mongolové putovali na sever a s sebou přinesli kulturu založenou na chovu a zdomácnění zvířat. To se také odrazilo v jejich stravě, složené z masa a mléčných výrobků. Lidé s touto skupinou se přizpůsobili novým klimatickým podmínkám a promísení populace. Představují hledání rovnováhy mezi napětím mysli a požadavky imunitního systému.

Vaše krev představuje sílu přírody, vitalitu, která vás udržuje. Jedna malá kapka krve obsahuje celý genetický kód lidského bytí. Naše krev také obsahuje záznam genetické paměti - kousky specifického programování, které pokračuje od našich předků.

Pouhým okem vypadá naše krev jako červená homogenní t ekutina. Pod mikroskopem je ale vidět, že je složena z velkého množství různých elementů. Hojně zastoupené červené krvinky obsahují zvláštní druh železa, které využívají k přenosu kyslíku a které je příčinou charakteristického rezavého zabarvení krve. Bílé krvinky, které jsou zastoupeny v menší míře, putují krevním řečištěm jako stále ostražité vojsko, které chrání organismus před infekcemi. Tato komplexní živá tekutina obsahuje také bílkoviny, které přenášejí některé živiny do tkání, krevní destičky, které napomáhají krevní srážlivosti a plazmu, ve které jsou ochranné látky imunitního systému.

Mezi potravou co jíte a vaší krví dochází k chemické reakci. Tato reakce je součást genetického odkazu. Víme to díky faktorům, které se nazývají lektiny. Lektiny, tj. různorodé bílkoviny obsažené ve velkém množství ve stravě, mají shlukovací vlastnosti, které působí na naši krev. Náš imunitní systém používá toto "lepidlo" ve svůj prospěch. Např. buňky v jaterních žlučovodech mají na svém povrchu lektiny, které fungují spíš jako přísavky a umožňují uchycení na kluzkém povrchu sliznic organismu. Když jíte potraviny obsahující lektiny bílkovinné povahy, které jsou neslučitelné s antigenem vaší krevní skupiny (antigen - chemické látky, které se nacházejí na buňkách našeho organismu a které, když jsou účinně řízeny, představují největší bezpečnostní systém imunitního systému) lektiny napadnou orgán nebo celý systém ( ledviny, játra, mozek, žaludek atd.) a začnou v této oblasti napadat buňky. Mnoho lektinů v potravinách má tu vlastnost, že mají blízký vztah k antigenu určité krevní skupiny. Řešením je vyhnout se lektinům, které napadají buňky právě vaší krevní skupiny. 

Jestliže se budete řídit programem podle vaší krevní skupiny můžete:

- vyhnout se mnoha virům a běžným infekcím,

  1. zhubnout, jak se vaše tělo bude zbavovat toxických látek a tuků,
  2. bojovat proti nemocím ohrožujícím život, jako je rakovina, cukrovka a

jaterní selhání,

  1. vyhnout se mnoha faktorům, které způsobují rychlé narušení buněk, a tím

zpomalit proces stárnutí.

Program krevních skupin není všemocný lék. Je to ale způsob jak oživit přirozené ochranné funkce imunitního systému, nastartovat metabolické hodiny a vyčistit krev od nebezpečných narušujících lektinů. Je to nejlepší věc, jakou můžete udělat, aby jste zastavili rychlé poškozování buněk, které je příčinou příznaků stárnutí. Jestliže máte zdravotní potíže, může tento program způsobit velkou změnu k lepšímu. Chce to jen jediné, a to - podřídit se pravidlům hry.

Základní zásada zní:
Kdykoliv uvidíte nový dietní režim, který o sobě tvrdí, že je vhodný pro všechny - buďte skeptičtí.
Buďte si vědomi své individuality.

Může se stát, a objevuje se to poměrně často, že váhový úbytek je příliš rychlý. Potom je nutno stravovací režim upravit tak, aby k poklesu hmotnosti nedocházelo tak razantně. Ťbytek hmotnosti je ten nejmenší problém, jestliže zápasíte se svojí váhou. Ale pamatujte si, že vaším konečným cílem je optimální zdraví a celková výkonnost, tzn. dosažení rovnováhy mezi vaší hmotností, výškou a postavou. Nadměrný váhový úbytek je znamením podvýživy, která oslabí váš imunitní systém - čili přesně to, čemu se snažíme vyhnout. Proto používejte všechna doporučení rozumně.

Majitel krevní skupiny B je převážně vyrovnaný, má odolný trávicí systém, je nejpřizpůsobivější na změnu stravy, je konzument mléčných výrobků, na stres reaguje nejlépe tvořivostí a potřebuje rovnováhu mezi tělesnou a duševní aktivitou k uchování štíhlosti. Statná a ostražitá skupina B je obvykle schopna odolávat většině závažných nemocí, jako jsou nemoci srdeční a rakovina. Dokonce i když těmito chorobami onemocní, má větší pravděpodobnost, že je přežije. Zato má větší sklon k onemocnění imunitního systému, jako je roztroušená skleróza, kožní nemoci a chronický únavový syndrom. Lidé, řídící se životním stylem podle své krevní skupiny B, mohou často překonat závažné nemoci a prožít dlouhý a zdravý život.

Autor: Iva Hédlová

Doporučujeme

Články odjinud