Jak zvládáte rodinný stres a krize? Berani zvýší hlas, Kozorozi utečou

Jak zvládáte rodinný stres a krize? Berani zvýší hlas, Kozorozi utečou

Někdy zažíváme největší stres doma, mezi svými nejbližšími. Jak reagujete, když všichni kolem vás šílí a vy máte pocit, že se zblázníte? Odpověď či řešení najdete ve vašem zvěrokruhu. Patříte k pohodářům, nebo k těm, kteří se pustí hned do hádky?

Beran (21. 3. - 20. 4.)

Berani většinou nemají problém zvládat krizové a stresující situace v rodině. Umí skvěle komunikovat a ani trochu se nebojí v případě potřeby zvýšit hlas. A vaše rodina moc dobře ví, že když už hlas zvýšíte, myslíte to vážně, a začnou vás konečně vnímat.

Pokračování 2 / 12

Býk (21.4. - 21.5.)

Býci nesnášejí boje a hádky, ale dost často je rodina donutí začít argumentovat. Raději byste ale tyhle situace přehlíželi, protože máte dojem, že ne každá situace vyžaduje vaši reakci. Proto často nereagujete vůbec a raději posloucháte hudbu nebo se díváte na nějaký film.

Pokračování 3 / 12

Blíženci (22.5. - 21.6.)

Blíženci mají tendenci s rodinou většinou dobře vycházet, a to i protože vědí, že některé věci jsou úplně zbytečné. S rodinou začnete spolupracovat ve chvílích šílenství pouze tehdy, když budete mít co říct. Když ne a jejich hádky vás otravují, seberete se a jdete třeba ven nebo zavoláte přátelům.

Pokračování 4 / 12

Rak (22.6. - 22.7.)

Raci, vy jste náladoví a nesnášíte, aby vám někdo diktoval, co máte dělat. Zvláště v situaci, kdy je konflikt na spadnutí. Na druhou stranu moc dobře víte, že rodina se často přizpůsobí vám, takže se prostě někdy přizpůsobíte i vy jim.

Pokračování 5 / 12

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Lvi jsou velmi upřímní, a to ve vaší rodině všichni ví. Pokud vám lezou na nervy a stresují vás, prostě jim řeknete, že vás z nich začala bolet hlava a že potřebujete klid. Většinou se nemusíte ani rozzlobit, ani křičet, stačí, když jim to důrazně řeknete.

Pokračování 6 / 12

Panna (23.8. - 22.9.)

Panny vědí moc dobře, kolik se toho doma namluví – a úplně zbytečně. Panny jsou analytické, takže v případě velkého stresu raději usednou a nechají rodinu, aby řádila, a ony přemýšlí, proč se tak rozčilují. Panny se nenechají vytočit, a to skoro nikdy!

Pokračování 7 / 12

Váhy (23.9. - 23.10.)

Váhy nenávidí konfrontace. Milují harmonii a klid, takže když to doma vře, snaží se udržet všechny v pohodě. Přesto je rodinný stres velmi obtěžuje. Když rodina šílí, většinou ale mlčí a snaží se vůbec nereagovat. Jedině když už pohár přeteče, otevřou pusu. To pak ale stojí za to. Konečně budete brutálně otevření.

Pokračování 8 / 12

Štír (24.10. - 22.11.)

Štíři se můžou pěkně vytočit, když je rodina přivádí do stresu. Nemají rádi, když jsou v rodině neklid a hádky. Něco z toho můžete ignorovat, ale nakonec přece jen nevydržíte a vybuchnete jako papiňák. Pak většinou všichni ztichnou a vy se na nějakou dobu uklidíte z cesty, abyste pořádně vychladli.

Pokračování 9 / 12

Střelec (23.11. - 21.12.)

Střelci, vy jste pohodáři, kteří milují svobodu. Moc dobře víte, že i když rodina jeden den šílí a je všude kolem plno stresu, země se i nadále bude točit a že druhý den bude všechno zase v pohodě. Jaký smysl by mělo se rozčilovat? Necháte to radši být a počkáte, až se uklidní.

Pokračování 10 / 12

Kozoroh (22.12. - 20.1.)

Kozorozi skutečně nemají energii na to, aby se svými blízkými řešili stresové situace. Jakmile vás tedy začnou obtěžovat nebo máte pocit, že se z nich zblázníte, vyhnete se jim. A pokud se rozhodnete reagovat, uděláte to na úrovni. Možná se vám nepodaří je uklidnit, ale uděláte pro to maximum.

Pokračování 11 / 12

Vodnář (21.1. - 20.2.)

Možná to bude znít podivně, ale Vodnáři jsou vlastně rádi, kdy je rodina přivádí k šílenství. Cítí totiž, že patří k někomu důležitému a k něčemu, co dává životu smysl. Navíc moc dobře víte, že i s vámi to nemají pokaždé jednoduché, takže se vůbec nebudete rozčilovat. Když už je potřeba reagovat, na chvíli odejdete, abyste získali odstup a vyčistili si hlavu. Většinou se pak cítíte mnohem líp.

Pokračování 12 / 12

Ryby (21.2. - 20.3.)

Ryby jsou velmi citlivé, takže jakékoli rodinné neshody a konflikty, které vyvolávají stres, nesnášejí. Raději se od nich vzdálí, aby je realita nepotopila. Ryby potřebují svůj prostor a čas na to, aby uchopily emoce, které hádky provázejí. Pro vás je nejlepší izolace od všeho, co vás stresuje.

Doporučujeme

Články odjinud