Jaká jsou nejčastější novoroční předsevzetí? Dáváte si je taky?

Jaká jsou nejčastější novoroční předsevzetí? Dáváte si je taky?

Rok 2019 je tu, a tak není divu, pokud přemýšlíte nad tím uplynulým a zvažujete, co v následujícím změnit. Řada lidí si dává novoroční předsevzetí, která se s většími i menšími úspěchy snaží dodržet. Jaká jsou nejčastější?

Zhubnout

Hubnutí je věčný boj velkého procenta žen, ale i mužů. Obzvlášť přes svátky, kdy si dopřáváme cukroví a jiné dobroty, je běžné, že přibereme a pak nás přebytečná kila trápí. Snažit se udržet v kondici a ve zdravé váhové kategorii by ale pro nás měla být samozřejmost celoročně. Zkoušet po Novém roce nejrůznější drastické diety k ničemu nevede. Docílíte tak akorát jo-jo efektu a budete nešťastná z dalších kil navíc. Raději se rozhodněte, že postupně změníte svůj životní styl. Chápeme, je to těžké, ale jedině tak zhubnete trvale. 

Pokračování 2 / 5

Přestat kouřit

Pokud nekouříte, pak se vás toto předsevzetí samozřejmě netýká, v České republice ale patří k druhému nejčastějšímu novoročnímu předsevzetí. A také k nejtěžšímu na splnění. Existuje spousta způsobů, jak přestat, od nikotinových náplastí a žvýkaček přes elektronické cigarety po hypnózu, ale možná by vám mohl pomoci obyčejný fakt, že muži většinou nesnášejí, když je žena cítit jako popelník.

Pokračování 3 / 5

Začít sportovat

Sport je samozřejmě úzce spjat s hubnutím, řada lidí ale chce začít sportovat nejen kvůli dokonalému tělu, ale i proto, že je vědecky dokázáno, že sport prodlužuje život a tělo díky němu vyplavuje endorfiny, což vede k tomu, že se cítíme šťastnější. Dodržovat ale ve sportu pravidelný režim a věnovat se mu opravdu aktivně je většinou nad síly jedinců, kteří si toto předsevzetí dali. Víte-li o tom, že nemáte pevnou vůli, zkuste ke sportu zlákat kamarádku. Domluvte se, že pokaždé, když jedna z vás sportování zruší, musí té druhé například uvařit večeři.

Pokračování 4 / 5

Zdravě jíst

Trend zdravého stravování se v České republice v posledních letech velmi rozmohl. V kurzu je vegetariánství i veganství, ale také život bez cukru, lepku či laktózy nebo všeho dohromady. Přesto ještě řada Čechů dává přednost klasické české kuchyni, a to zejména proto, že je levnější a dostupnější než zdravá jídla. Už kvůli vašemu zdraví se ale vyplatí zainvestovat. Tělo vám to jednou vrátí.

Pokračování 5 / 5

Nedávat si předsevzetí

Čím dál častěji si lidé zvykli říkat, že jejich jediné předsevzetí je nedávat si předsevzetí. Pokud víte, že nemáte pevnou vůli a svoje cíle s největší pravděpodobností nesplníte, raději se toho držte. Ušetříte si tak zklamání sama ze sebe a nebudete se nervovat. Navíc 1. leden není po silvestru ideálním dnem na hluboké úvahy a životní změny. Budete-li chtít začít něco ve svém životě dělat jinak, můžete přece začít kdykoliv!

Doporučujeme

Články odjinud