Jaké jsou Touhy stříbrné Heleny Vondráčkové? | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Jaké jsou Touhy stříbrné Heleny Vondráčkové?

Zpěvačka vydala nové album Touhy a již po týdnu je v hitparádě prodeje v Čechách stříbrná. Jaké jsou touhy, přání, ale i plány Heleny Vondráčkové?

Vy jste natočila nové album Touhy a hned po týdnu jste stříbrná. Co na to říkáte?

Mám z toho samozřejmě velkou radost a doufám, že se písničky na novém CD dostanou lidem pod kůži a že si tam každý posluchač najde svůj příběh nebo tu svoji touhu a přivodí si dobrou náladu. Jsem tedy ráda, že první ohlasy, kdy album vyšlo, jsou vesměs úžasný.

Kdo se podílí umělecky na tomto CD?

To, že jsem oslovila mladou generaci autorů, je podle mě, ale i názorů posluchačů, které jsem již stačila zaznamenat, správné. Touhy jsme připravovali téměř celý rok. S Danem Hádlem jsme si na tom dali opravdu záležet. Během natáčení seriálu Gympl jsem se domluvila na spolupráci s Ondrou Brzobohatým, který mi napsal dvě písničky, s textem Václava Kopty.

Na koncertě v jižních Čechách jsem byla představena hudebníkovi Honzovi Dvořákovi, který psal krásné texty Petru Mukovi. Napsal pro mě nádhernou baladickou píseň, tedy je to skoro až báseň, kterou jsem zařadila až na úplný konec. Tentokrát jsem totiž dramaturgyní celého alba já.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Čím se odlišuje toto CD od těch předchozích?

Je jiné v tom, že je poklidnější, lyričtější. Není to úplně roztančené album, ale samozřejmě i tady si lidi najdou pár písniček, které je jejich temperamentem dokážou zvednout ze židlí. Určitě stojí za zmínku písnička od Davida Deyla, či od Vaška Noida.

Je na něm osm původních skladeb a jen čtyři převzaté. Jednou z nich je maďarská písnička z roku 1977. Jmenuje se Málo mám lásky tvé a právě jí jsme dali nové aranžmá. Zahraniční, bonusová písnička je od Billyho Jooela, Just the way you are, kterou jsem kdysi v němčině natočila na německé album. Eda Krečmar ji krásně otextoval.

Zpíváte o touhách. Jaké jsou ty vaše?

Pracovně budu ráda, když se mi bude dařit jako doposud, a soukromě bych si přála, abychom byli s Martinem stejně jako doteď v pohodě, jen kdyby tolik nekouřil. Byla bych ráda, kdyby příští rok byl po všech stránkách klidnější.

Co vás ještě čeká do konce roku?

Zítra odlétám do Paříže, abych si prohlédla svoji voskovou figurínu. Její výroba se blíží ke konci, tak jsem na ni moc zvědavá. Této figuríně dominují nádherné šátky, se kterými jsem vyfocena i na bookletu alba Touhy. Zpívání také na různých firemních akcích. A protože se blíží adventní čas, tak budu zpívat také vánočně laděné písně.

V Bratislavě mě čeká 19. 12. velký megakoncert a od 18. 11. koncertní turné s ruským pěveckým a tanečním souborem Rudoarmějci, kde budu vystupovat jako host. Na Zlatou neděli, 22. 12. 2013, se těším, doufám, že úspěšný Vánoční koncert v Lucerně, který bude, takovým mým dárkem pro mé přátele, fanoušky. Na koncertě budu zpívat několik písní z alba Touhy a jako host zazpívá Vašo Patejdl, vynikající zpěvák a muzikant. A pak přijdou Vánoce, které od dětství nesmírně miluju a těším se na ně zase jako malá holka. Zdroj: viposobnosti.eu

Doporučujeme

Články odjinud