Jako duch: Ghosting je způsob rozchodu dnešní doby

16 komentářů

Anonymizovaný
16. května • 14:20

ale houby,takhle přítel zmizel po roce a půl vztahu kdy si semnou plánoval rodinu ,požádal mě o roku a normálně jsme spolu bydleli..vymyslel si,že jede pracovně do německa a bylo to..bolí to víc než když takhle zmizel kluk se kterym jsem byla jen tři týdny..je to tři dny co takhle zmizel....nevolám nepíšu mu to,ale mrzí mě to,že jsem mu nestála ani za upřímnost :-(

Dasa63
9. května • 13:32

Elynor: u těch konkurzů by to mělo být skoro povinné, aby odpověděli a zdůvodnili. zajímalo by mě, jestli by tam napsali: jste moc stará/mladá, máte malé děti, šéfovi se nelíbil váš zadek :-D

ruzickaa
9. května • 8:06

Elynor: Naprosto souhlasím s tímhle názorem je slušnost sdělit dotyčnému ,že se s ním už nechcete vídat hrát si na mrtvýho brouka to se prostě nedělá prostě to slušný člověk nedělá .

Elynor
8. května • 22:50

Taky jsem nemoderní - pokládám to za základní slušnost, sdělit dotyčnému, že se s ním nepřeju více setkávat. A i u těch zaměstnavatelů zmíněných v článku to pokládám za základní slušnost, aby se ozvali - děkujeme, nemáme zájem, vybrali jsme jiného. Že se to dělalo vždycky, to neznamená, že je to tak v pořádku.

Dasa63
8. května • 18:44

Petr30: to asi vadí každému, kdo je na té ignorované straně. je to svého druhu srabárna, to chlapi nedělají (myslím ti skuteční). :-) pokud je ten vztah na začátku, tak podle mě taky není problém bez vysvětlování říct, "promiň, ale není to to, co jsem od toho čekal a nechci v tom pokračovat...." na druhé straně chápu to, co někdo zmiňuje v tom článku, že nemá chuť řešit milion otázek proč a nač. asi se s tím už setkal, tak se tomu snaží preventivně vyhnout.

Petr30
8. května • 17:47

Koukám, že jsem zase nemoderní. Já jsem vždycky jednal slušně a na rovinu. Když jsem o holku zájem neměl, tak jsem ji to prostě řekl. Proč ji nechat plácat se třeba měsíc v marné naději?
Ale je fakt, že že naprostá většina, co neměla zájem o mě se opravdu prostě přestane ozývat - a musím říct, že mě tohle opravdu vadí.

Dasa63
8. května • 16:59

j66: v podstatě s vámi souhlasím, že se zamilovaný člověk chová iracionálně, ale asi to opravdu nesouvisí s věkem. zblbnout (láskou) může člověk v jakémkoliv věku. ale s chladnou hlavou si musíte také přiznat, že pokud byste člověku, který vám neodpovídá na SMS a nebere telefon (tím nemyslím hodinu, rozumíme si?), znovu kývla na rande, koledujete si jen o to další kolo? protože buď je to vůl, který si bude užívat, jak za ním hopkáte, kdykoliv se nudí, i když vás má na háku, a nebo je sám blázen, který neví, co dělá. ani jeden případ není na trvalý vztah dobrý, aspoň si to myslím :-)

Dasa63
8. května • 16:46

když někdo přestane komunikovat, tak je to pro mě jasný signál, že se mnou nechce mluvit a když se mnou nechce mluvit, asi to láska až za hrob nebude. osobně se neseznamuju už dost dlouho, protože mi ten jeden mužský stačí, takže ani nemám příležitost "ghostovat", ale nevidím na tom nic špatného, pokud se jedná o krátkodobý vztah "na zkoušku". jinak komunikace ve vztahu je důležitá a je nutná, ale pokud vztah nemá pokračovat tak o čem ještě diskutovat? k lásce nikoho přesvědčit argumenty nelze, kde není, nebude ani po milionu slov. a k těm SMS - to považuji spíš za nešvar doby. čeká hodinu? někdy dostanu SMS když už po práci nesleduji mobil a odpovídám klidně druhý den ráno. partner naštěstí počítá s tím, že mohu mít i jiné zájmy, než sledování mobilu :-) pokud si potřebujeme říct něco ihned, tak se dá snad zavolat, ne?

hekute
8. května • 7:41

Ať si kdo chce říká nebo nazývá " hraní si na mrtvého brouka" - je podle mne je to zbabělost, a postavit se k nepříjemné situaci a řešit ji osobně , když se mě týká- chce sice třeba odvahu - ale jakkoli to je nepříjemné- je to důstojné - jak k sobě samému - tak i k protějšku.

monada
8. května • 5:33

j66: No nevím , ale zamilovaný člověk se chová v každém věku stejně ať mu je 16 nebo XY let a je pravda , že se to dělalo a dělat bude . Jak se píše dole jen to nemělo anglický název . Kámoška taky neuměla říct klukovi , že už s ním nechce chodit schovávala se neotevírala aj. Než ji někde potkal a ona mu řekla , že je konec.
Hezký den

j66
7. května • 22:05

lebahu: když je vám 17-18 let, zabouchnutá po uši, to se vsadím , že byste po zavolání na to rande naběhla znova taky :-)) jasně , že v 50-ti už ne

lebahu
7. května • 19:15

j66: No to je ale jenom o tom, co člověk připustí. Když hoch ví, že mu podobný tanečky projdou, a že když se po měsíci "nevšímáka" zase ozve, přiklušete na zapískání, bude to zkoušet. V momentě, kdy si je jistej, že když se včas nedostaví tam kde má, nikdo na něj čekat nebude a pokud to udělá opakovaně (tedy nemohlo se mu fakt stát, že mu ujel autobus a nechal mobil doma), že má smol pachol navždy, tak garantuju, že si to nedovolí.

j66
7. května • 16:48

Souhlas, že to bylo vždycky. Ale pokud jen nereaguje, tak to je ještě dobrý rozchod. Horší je , když sám zve na radne, nepřijde, udajně zapoměl, pak hraje mrtvýho brouka a nereaguje, pak když už ho přestatnete omlouvat a teda pochopíte, že to je rozchod , tak najednou sám zavolá a jede další kolo. To je teda děs!!!

Mata69
7. května • 15:57

Tohle se ale dělo vždy, i v minulosti, jen to nemělo ten odborný anglický název.

Nena
7. května • 15:18

Tak jsem právě zjistila,že jsem asociál,páč jsem tohle sama dělávala

lebahu
7. května • 13:53

Já myslím, že to není fenomén dnešní doby, jen se to díky mailům a SMS zrychlilo. Kolik kluků třeba na vojně kdysi čekalo marně na dopis? Psali jak diví a odpověď žádná... a nebo přišel neotevřený dopis zpět. A nebo naopak... ?

Doporučujeme

Články odjinud