Jako na jehlách: Tipy na skvělé špízy

8. 10. 2016
Jako na jehlách: Tipy na skvělé špízy
Pozvěte na návštěvu přátele nebo příbuzné. K vínu a povídání se hodí špízy všeho druhu. V boji za super večer neváhejte použít jakékoliv zbraně: Jehly, větve, kordy i meče.

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

8–12 špízků příprava: 20 minut + marinování

600 g jehněčího masa, sůl a čerstvě mletý pepř, 8–12 větviček rozmarýnu, olej na opékání

MARINÁDA: 100 ml rostlinného oleje, 3 najemno nasekané stroužky česneku, 1–2 jemně nakrájené chilli papričky, šťáva ze 2 citronů

Maso nakrájejte buď na dlouhé proužky, nebo na malé kousky. Osolte je a opepřete. Všechny ingredience na marinádu smíchejte, maso do ní naložte a nechte 30 minut odležet při pokojové teplotě. Rozmarýnové větvičky potřete marinádou a napíchejte na ně naložené maso. Špízy opékejte na oleji na pánvi při vysoké teplotě asi 3 minuty z každé strany. Hotové uchovejte v teple.

Recepty na další pokrmy z najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Každopádně v těchto dnech zbystřete, protože záludný Merkur má za lubem vznítit ve vás plamen nespokojenosti. Pozadu nezůstává ani Mars a roztáčí kola vaší větší popudlivosti, je netaktní…

Nejčtenější články

Články odjinud