Jakub Vágner: S pocitem strachu jsem se asi nenarodil

Jakub Vágner: S pocitem strachu jsem se asi nenarodil

Jakub Vágner miluje adrenalin. Dnes je jedním z nejlepších rybářů na světě, odkud přiváží ty největší úlovky a zážitky. Táta, slavný muzikant, dal sice syna studovat konzervatoř, Jakub ji ale ve třetím ročníku opustil a šel za svým srdcem, chytat ryby.

„V podstatě při každé expedici jsem si sáhl, jak se říká na dno. V poslední době to bylo hlavně na Amazonii a v Kongu a tam si člověk na dno sáhne častěji, než by si přál.“ Říká o svém adrenalinovém životě Vágner.

Jakub Vágner jako jediný Čech v historii odstartoval dnes na stanici National Geographic svůj americký seriál o rybách „Fish Warrior“- „Rybí bojovník“. První díl je nazvaný Amazonský obr.

„S pocitem strachu jsem se asi nenarodil. Jak se říká, kdo se bojí, nesmí do lesa. Snad jedině obavy. Při mé poslední expedici jsem musel sám do lodě vtáhnout obrovského sumce Piraíbu s váhou 215 kg. Tehdy jsem si myslel, že sám nemám sebemenší šanci.“

V tuto chvíli je ale Jakub opět na lovu, tentokráte v Indii a tak můžeme doufat, že se jeden z nejlepších rybářů světa vrátí v pořádku.

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele


ČTĚTE TAKÉ:
Chantal Poullain překonala rakovinu!

Doporučujeme

Články odjinud