James Blunt k dostání pouze jeden týden

James Blunt k dostání pouze jeden týden

6. října vyjde v České republice nové album britského zpěváka a písničkáře Jamese Blunta, které bude unikátní jak podobou, tak i cenou a způsobem distribuce.

„Půjde o speciální CD, které bude obsahovat 8 písní z dvou dosud vydaných studiových alb ´Back to Bedlam´ a ´All The Lost Souls´. Kompilace navíc vychází pouze u nás, nikde jinde na světě“, říká Iva Milerová, ředitelka české pobočky Warner Music.

Album nazvané „Song Collection“ bude k dostání ve všech novinových stáncích za cenu 50 Kč. POZOR! S koupí neváhejte, CD bude k dispozici na pultech pouze JEDEN TÝDEN – od 6. do 12. října.

Načasování vydání před Bluntovým vystoupením 27. října v Praze není také náhodné. „Při předložení obalu v předprodejní síti Ticketpro získají zájemci slevu 20% na vstupenky na tento koncert,“ doplňuje Russell Katz, šéf pořádající agentury InnerVisions. Jeden papírový obal opravňuje ke koupi maximálně dvou vstupenek jakékoliv kategorie, proběhlá transakce bude potvrzena razítkem, kupující o obal tedy nepřijde. Vstupenky stojí od 740,- do 1500,- Kč.

James Blunt - You're Beautiful:

James Blunt se narodil 22. února 1974 ve vojenské nemocnici ve vesnici Tidworth v Anglii. Jako dítě se učil na housle a klavír. Na střední škole začal zejména pod vlivem svých kamarádů a spolužáků hrát na kytaru a psát vlastní písně. V 16 letech, kdy ho kromě kytary začalo zajímat i létání, získal pilotní licenci. Před začátkem své profesionální hudební dráhy byl důstojníkem britské armády, působil na několika místech ve světě a jako člen mírových jednotek NATO sloužil v Kosovu, kde velel 30.000 vojáků. Vyzbrojen amatérskými nahrávkami svých skladeb Blunt v roce 2002 z armády vystoupil, aby se mohl plně věnovat hudbě. Brzy nato se potkal s Lindou Perry, producentkou zpěvaček jako Pink či Christina Aguilera, které své nahrávky předal.

V roce 2003 pak následoval podpis smlouvy se společností Custard Records, pro kterou v Los Angeles nahrál pod dohledem producenta Toma Rothrocka debutové album „Back to Bedlam“. V pořadí třetí singl z této desky „You´re Beautiful“ se stal komerčním trhákem, který se rozšířil po celém světě a zajistil mu status světové superstar. V roce 2007 vydal svoji druhou desku „All The Lost Souls“, které se zatím prodalo 600.000 kopií ve Velké Británii a přes 3,5 miliónu po celém světě.

Video: Sandrine - Let The Love:

Z Jamese se stal nečekaný král hitparád, který se vyšvihl z hudebního podzemí na celosvětové hvězdné nebe. Absolvent vojenské akademie, který sloužil jako voják v Kosovu, připouští, že právě v písních nachází svobodu vyjádřit to, o čem nedokáže hovořit. „Moje hudba je autobiografická, je to vyjádření mých pocitů a postojů. Píši ji pro sebe.“ říká.

Kromě svého rušného osobního života, který je vděčným předmětem zájmu bulvárních médií, je James Blunt známý i svojí filantropickou činností. Shání finanční prostředky pro organizaci Lékaři bez hranic a aktivně se zasazuje o zachování životního prostředí. V současné době žije James Blunt převážně na španělské Ibize.

Zdroj: ArtsMarketing

Doporučujeme

Články odjinud