James Bond bude zahajovat londýnskou olympiádu, snese se padákem

James Bond bude zahajovat londýnskou olympiádu, snese se padákem

Královna Alžběta II. (85) požádala herce Daniela Craiga (44), aby v roli Jamese Bonda zahájil letošní olympijské hry. Její Veličenstvo prý vyjádřilo přání, aby Craig spolu s režisérem Dannym Boylem natočil krátký film, který by v červenci byl součástí zahájení olympiády.

Herec a režisér dokonce dostali i povolení točit scény, v nichž britský špión dostane od královny svůj nejnovější úkol přímo v Buckinghamském paláci.

Podle informací listu The Sun je dokonce možné, že se ve filmu krátce objeví i Alžběta II. osobně. Pak se akce přesune na olympijský stadion do Stratfordu ve východním Londýně, kam Daniel seskočí z helikoptéry na padáku.

"Pro BBC a pro Dannyho je ohromné ocenění, že budou smět přímo do paláce a že se osobně zúčastní i královna. Přáli si, aby se nejtypičtější britská filmová postava dostala přímo do budovy, která ztělesňuje Londýn, a aby u toho byla i panovnice. A podařilo se jim to.

Bude naprosto magické, vidět to sedmadvacátého července doma v televizi i přímo na stadionu. Logistika filmování nám zabrala měsíce a nebylo to lehké, ale stálo to za to," říká zdroj z BBC.

Mluvčí paláce k tomu dodal: "Buckinghamský palác se během tohoto jubilejního roku podílí na řadě filmových záměrů, ale k podrobnostem žádného konkrétního projektu se nechceme vyjadřovat až do doby těsně před jeho uskutečněním."

Mluvčí měl na mysli letošní šedesáté výročí nástupu Alžběty II. na trůn. I filmy o agentovi 007 však letos slaví výročí: již padesát let se objevují na filmových plátnech.

ČTĚTE TAKÉ:
Nová Carrie, předčí kopie originál?

ČTĚTE TAKÉ:
Lásky z filmového plátna v realitě

Doporučujeme

Články odjinud