JANA (35): Jsem jedináček, a proto se nemůžu sžít s partnerem

SandraN
13. června • 18:33

Jano, v první řadě Vám chci říct - neobviňujte se zbytečně. Nemůžete za to, že jste měla mnohem starší rodiče, než Vaši vrstevníci. byla jste vpodstatě okolnostmi ovlivněna a přinucena být v té roli, jakou Vám připravilo okolí a podmínky v něm. Byla jste jedináček a logické je, že jste pokojík měla pro sebe. Nebo snad někdo z těch, co mají jedináčka, a že jich není málo, nastěhuje do bytu trojčata od sousedů? Myslím, že nad sebou přemýšlíte víc, než vám je zdrávo. je sice chvályhodné, že zvažujete pro a proti u vážných životních kroků, ale na druhou stranu i to, že vztah nevyjde a Vy se spálíte, Vás přece někam posouvá. A to buď k jistotě, že Vám je lépe samotné a nebo k tomu, že volba společného života padne konečně jednou na toho pravého. Jeto pořád zodpovědnější, než když žena, které to nevyjde s prvním partnerem, si pořídí druhé dítě velice brzy s tím dalším a posléze, když se situace opakuje, si řekne, to by bylo, aby to nevyšlo do třetice! A má tři děti, co se rozdílně jmenují a co myslíte, že takovou neúplnou rodinku čeká? Asi většinou jen starosti a problémy. To můžeme být optimisty jakkoli, ale těch radostí spíš bude míň. Tak proč Vy byste se měla cítit špatně za to, že máte ráda svoji pohodu, soukromí a pohodlí? Některé ženy doma za každou cenu prostě musejí mít někoho, kdo nosí kalhoty, aby se necítily méněcenné. A některé se nebojí světu i sobě samé přiznat, že se na spolužití necítí. No a co? Fakt nám tolik záleží na tom, co si o nás špitá na schodech sousedka s poštovní doručovatelkou? Ať se každý stará o sebe! Vy jste ještě nezaložila trvalou společnou domácnost, a na druhou stranu zase znám ženy o generaci starší, které se rozvedly, ovdověly, a z vlastní vůle taky žijí samy. A vědí, že čím jsou starší, tím hůře se najde nějaký ten adept, který by měl zájem. Jenomže ony konečně mají čas na koníčky, užít si pohodlí, že nemusím dělat to, co dělám, ale že dělám to, co dělat chci. Víte, kam poslala svoje známé moje kamarádka, když se jí zeptali, kolik si myslí, že v jejím věku zaklepe na dveře bohatých partnerů s firmou, fárem a barákem? To ani nechtějte vědět. Velmi, velmi daleko. Doporučila jim, aby nesoudili, když nevědí, o čem je řeč a že je její volba, zda se chce jen vídat, nebo ustupovat cizímu člověku v jeho požadavcích na ní. Ona děti vychovala, o muže přišla, a to se má zpovídat, kde se cestou z práce zakecala a proč jde s kamarádkou na muzikál? Má denně vařit teplé večeře a dívat se na TV program, který si nevybrala? Nebo se natáhnout ke knížce a relaxovat, či si jít rekreačně zasportovat? Je to jen její volba a má ji každá z nás. Která nemáme na starosti malé děti a povinnosti k nim. Kamarádka tu možnost volby využila, Vy ji využíváte také. Nemyslím, že byste proto měly být špatné....Takže asi tak.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud