Jana (41): Půjčila jsem kamarádce peníze, ale nechce mi je vrátit. Prý jsem si vše vymyslela!

farah.farah
18. listopadu • 15:11

Což o to v kamarádovi se člověk taky může splést, holt stane se, ale člověk by neměl půjčovat peníze, které sám potřebuje. Půjčila bych jedině z toho co nyní k ničemu nepotřebuji a tudíž nejsem závislá na tom jestli mi to druhý včas vrátí. To byla první chyba co paní udělala, že půjčovala i když na to reálně neměla. Při troše selského rozumu...jak by asi kamarádka bez práce za 3 měsíce těch 40 tisíc zpět našetřila?....Co mi ale přijde jako druhá a o dost zásadnější chyba je to že po tom co to řešila s manželem (což je dobře) si nakonec vzala půjčku a manželovi lhala že to kamarádka už vrátila..........Nejde o tu půjčku jako takovou ale proboha s kýmk jiným než s manželem by měl člověk takovouhle situaci řešit jako parťák? Přece to není její tatínek a ona nedostala pětku ve škole aby to musela nějak kamuflovat aby nedostala nařezáno...........jestli jim doma tak špatně funguje komunikace, že raději udělá tohle než aby to řešila s manželem tak to má paní podle mne ve skutečnosti daleko větší problém ve vztahu s manželem než nějakých pitomých 40 tisíc o které přišli. V prvé řadě už samotnou půjčku měla řešit s ním protože od doby co jsou manželé by o větších investicích půjčkách a pod prostě měli rozhodovat společně, protože případná ztráta má dopad na celou rodinu. A když už to s ním z naivity že kámoška bude OK neřešila na začátku, ho pak vyloženě obelhat............to je cesta do pekel. Nemluvě o tom, že kdyby se s ní něco stalo a manžel dík tmu že o půjče neví by ji nesplácel, mohla by tím rodinu přivést do dalšího dluhu dík penále a pod. Můj známý teď řešil že jeho nevlastní matka se strašně zadlužila...dle všeho půjčovala peníze synovi aniž by to řekla manželovi a postupně si na to různě půjčovala bez jeho vědomí. Po její smrti najednou zjistil že dlužila asi 300 000,- Taková maminka k pohledání...

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud