JANA (44): Mí rodiče zasahují do výchovy našich dětí, ty k nim nechtějí jezdit

7 komentářů

Dasa63
18. června • 1:13

Vina je na obou stranách. Já bych k nim děti prostě na hlídání nedávala a šmidra. Když chce využívat jejich služby, tak holt nemůže kritizovat jejich počínání. Osobně nevidím na čtení klasické literatury a chození po památkách nic špatného, ale pokud to dětem kazí prázdniny, kdy si mají odpočinout a odreagovat se od učení, a nechtějí tam být, tak bych tomu zabránila za každou cenu, tj. i za cenu toho, že bych si je hlídala sama. Vím o čem mluvím, můj děda byl školní inspektor a také jsem u nich nechtěla být. Jenže mým rodičům to bylo jedno, neptali se mě na můj názor. Ani po 50 letech to není zapomenuto.

SandraN
15. června • 20:15

Když Vám Vaši rodiče nehlídají podle Vašich představ, tak k nim děti prostě nedávejte. A místo těch dvou týdnů v létě u nich jim zaplaťte tábor a je to.

helza
15. června • 14:04

Dítě vychovává ať chce, či nechce každý, kdo se s ním potká, nejenom příkazy a zákazy, ale mnohem více příkladem. A pokud Jana občas potřebuje dát děti do péče svým rodičům pak, i když se ji nelíbí, jak se k dětem chovají a jak s nimi tráví volný čas, nemůže je ani poučovat ani kritizovat, ani jom do jejich způsobů mluvit, pokud sami nepožádají o radu. Ani ona nechce, aby ji do výchovy mluvili, takže nemůže ani ona převychovávat je. Na to, aby někdo vychovával její děti přesně tak, jak si to ona sama představuje, si musí někoho najmout a za hlídání mu zaplatit. A že děti raději jezdí k druhým prarodičům? Copak tohle je nějaká soutěž o to, koho budou mít raději? Přeci je skvělé, že od někoho dostávají lásku a nekonečnou volnost a od druhého nějaké poznání a výchovu. Otázkou nakonec zůstává, na co budou děti jednou v dospělosti rádi vzpomínat a za co budou vděčni. Já myslím, že pokud nevycítí, že Jana má nějaké výhrady, budou vděčně a rádi vzpomínat na obojí. I když teď se jim možná leccos příčí.

Rambíša
14. června • 16:10

Děti mají poznat odmlada,že jsou různí lidé,různé druhy trávení volného času a tak. Rozhodně jim nezaškodí se podívat někam jinam s prarodiči než na hřiště nebo do lesa,ani jim nemá vadit,že nezírají do tabletů od rána do večera! Měly by získat vztah i k literatuře,poznat,jakou mají vlast,jaká byla dřív a tak. Rodiče ,ale hlavně matka Jana si ještě neuvědomila přínos svých rodičů k ní samotné,natož k jejím dětem! Hlavně ona to vše sabotuje a tím svým dětem škodí!!!

Noral
16. června • 7:32

@Rambíša: Souhlasím s vámi.Jen mne zaráží počet mínusů u vašeho příspěvku.S tak rozumným názorem nesouhlasit,to o něčem vypovídá.

Moučka
14. června • 10:57

Asi tam nemají internet a mekáč , musejí číst babičku atd. Řezat , řezat , jako mladý stromek , jinak nezarodí ]:-D :tleskani

Dasa63
18. června • 1:19

@Moučka: Řezat děti je stejně ubohé, jako řezat ženu (nebo jiného dospělého). Projev vlastní malosti a neschopnosti se ovládat. Násilí plodí zase jen násilí. Jednou se to vše vrátí jako bumerang. Rozumný člověk dokáže dítěti vysvětlit slovy, co má dělat a co ne. Nepotřebuje k tomu rákosku.

Doporučujeme

Články odjinud