JANA (45): Žárlím na přítelovu dceru, je to celá její matka, cítím se odstrčená

SandraN
14. října • 20:26

Tohle umím pochopit. Podobný vztah, kde jsem byla na vedlejší koleji, měl bývalý muž se svými rodiči. Když jsme se vzali, byli v plné síle, ale neobešli se bez jeho návštěv a telefonátů. O všem věděli první, u všeho museli být a do všeho mluvit. Cokoli jsem kdykoli řekla, smetl se stolu slovy...to ty nemůžeš pochopit, my máme úplně jiný vztah, než ty a tví rodiče....Jako páté kolo u vozu jsem přečkala cca 20 let. Potom jsem to vzdala. Děti byly dospělé, našla jsem si nějaký ten koníček, když jsem jeho nikdy nikam nedostala a ten jejich úžasný vztah mi přestal vadit. Zajímavé bylo, že to vadilo jemu, že mi to nevadí. A taky mu vadilo, co asi kde dělám, když on je u rodičů sám. Protože co já bych tam asi tak dělala, když mou přítomnost nikdo z nich nebral na vědomí. U Vás je aspoň předpoklad, že ten úzký vztah s tatínkem zatrhne tento nebo příští dceřin přítel či manžel. Holce je 18 a za chvíli bude trapné, aby se s tatínkem povalovala u krbu. Být Vámi, hodila bych zaprvé za hlavu nějaké mindráky, že nerozumím tomu či onomu, Vy zase umíte jiné věci, než šplhat k výšinám, a zadruhé bych si udělala svůj program, aby ti dva, co si umějí dlouhé hodiny povídat, si taky uvařili, umyli nádobí, uklidili a nakoupili. Zkrátka ano, dcera s tebou jede na chatu, já mám jiný program, já jedu zase jinam. Kam? Inu, za svými příbuznými. Na jednodenní zájezd s kamarádkou. Na den s kalanetikou. Na kurz jógy. Jestli se takhle budete užírat, skutečně ho od sebe pošlete zpátky do té původní rodiny. Nedělejte ze sebe chudinku, co čeká na chvilku se svým mužem. Nefňukejte a jednejte. Jste snad sebevědomá ženská. nechte manžela, aby stál o to, být s Vámi. A zrovna tak i Vy máte právo si na chatu ke krbu pozvat někoho, s kým tam zaberete místo před těmi dvěma. Některá z vašich kamarádek Vás jistě ráda podpoří. Pokecáte, popijete, vyrazíte si, uděláte to párkrát a manžel situaci přehodnotí. A kdyby ne? Někdo jiný, další, bude určitě o ty večery u krbu s Vámi stát....

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud