JANA (53): Přítel odmítá slavit Vánoce, vadí mi to a jsem osamělá

19 komentářů

Milena
22. prosince • 15:53

Muze mu koupit stenatko...casem pak muz sam treba prijde vanocum na chut!

locust
20. prosince • 19:19

No to je děsný problém. Sebrala bych se a jela k sestře a hotovo. Pro ateisty jsou Vánoce naprosto umělý svátek , konzumní, mnohdy stresující. Nevím proč zrovna jeden den v roce by se měli lidé přejídat, dávat si hromady krámů a nakonec si oddychnout, že už "to máme za sebou"..funkční rodina je schopna se scházet i jindy a naprosto přirozeně..a ne na povel..naprosto umělý problém

Anda
18. prosince • 17:23

Jestli Janu opravdu baví a těší slavit Vánoce, není důvod si je kvůli příteli kazit. Zároveň ale nemá smysl ho do vánočních akcí zatahovat. Snažila bych se o nějakou dohodu ve smyslu, tady si vyzdobím jednu místnost ve vánočním duchu a vánoční atmosféru si tam užiji sama, pozvu své známé nebo klidně i přítelovu rodinu, budou-li chtít. Tebe do ničeho nenutím, ale můžeš se k nám -ke mně- kdykoli přidat. A protože chci být na svátky s blízkými, přijmu sestřino pozvání a pojedu za ní, zatímco ty se doma věnuj, čemu ti libo - čímž se samozřejmě nemyslí nějaká cizí paní. Ani mně se držení tryzny za pejska popsaným způsobem nějak moc nezdá. Všichni jsme bytosti s vyměřeným časem života a postoj Janina přítele nepomáhá vůbec ničemu. Asi by mi víc záleželo na tom, aby byl šťastný člověk, s nímž chci teď trávit svůj život. Co třeba -"Vánoce fakt nemusím a slavit je nebudu, ale ty si je užij co nejlíp, miláčku".

SandraN
17. prosince • 21:22

A když bude jednou přítel otcem, dědou, tak řekne dětem, vnukům, Vánoce s vámi nikdy slavit nebudu, protože jsem před deseti, dvaceti...lety zrovna tou dobou ztratil psa? Je to jeho právo. Jeho volba. Ovšem neměl by do toho zapojovat blízké lidi, kteří smýšlejí jinak. To je jako kdyby odmítal jet v létě na dovolenou, protože se mu z ní kdysi nevrátil kamarád. Člověk se nemůže utápět v minulosti a stagnovat. Život je o tom jít dál. Jsou lidé, které potkaly skutečně ošklivé životní zkoušky. A musejí to překonat a nějak žít dál. Přítel možná svůj životní styl šikovně schovává za tuhle historku a svádí to na psa. Že chce i o svátky jít do hospody s kumpány. Pokud je to jeho životní styl, upřímně paní lituju. Co myslí, že ji s tímhle panem čeká? Maximálně vděčnost, že se jí z té hospody vždycky vrátí.

Renata
15. prosince • 18:30

Super chlap ❤️

Ajka
15. prosince • 16:32

Takovému vztahu bych nevěřila, chlap si chce dělat co chce, a když se moc nudí, přijde. Dala bych mu velmi rychle sbohem.

kaaj
15. prosince • 13:23

Sebrala bych se a jela bych. Ne pro stromeček, ne pro Vánoce jako takové. Ale nebyla bych ochotná držet tryznu.Z toho jsem už fakt, ale fakt vyrostla.

mirka
15. prosince • 10:44

navrhněte příteli, že si uděláte štědrý den třeba 25.12. nebo 26.12. určitě se to dá nějak vyřešit .jen doufám, že nechodí slavit s jinou ženskou!!!! Já bych určitě pojala podezření.

Milena
15. prosince • 10:35

ktera me zemrela kdyz mi bylo pouhych 14 roku! Tudiz se citim sklicene a nejradeji bych aby vanoce nebyly,chci totiz zapomenout na minulost! Je to tezke-mela by ho pozvat treba na vylet do Vidne nebo nekam...ano,i zvirata mohou pro nekoho znamenat hodne a ja setoupanovivubecnedivi

Milena
15. prosince • 10:32

Je to tezke! No asi budou vsichni proti me,ale vanoce att oslavi treba s kamaradkou a partnera nenuti! On ma v sobe trauma a zkratka musi ten jeho postoj pochopit! Ja treba uz taky vanoce nemusim, i kdyz to vsem preji, ne proto,ze jsem muslimka ,ale spis proto,ze me to pripoinaojidrahouainku,kteraezerela

Elynor
15. prosince • 8:05

Aha, tak ona bydlí s Jankem. To jsem prve přehlédla. Tím spíš ho chápu. ]:-D

Elynor
15. prosince • 8:01

V první větě pes zemřel před třemi roky. O tři čtyři odstavce dál stejný pes zemřel před pěti lety. To máme trošku rozpor. Ale z textu vyplývá, že pro Janu jsou to třetí vánoce bez oslav, a její přítel o toho psa přišel dříve, než se s Janou seznámil. Tedy vezmu za bernou minci těch 5 let od smrti psa a tři roky, co se zná Jana s Jankem. Zdá se, že spolu nebydlí, nebo se to aspoň nezmiňuje. Ty první vánoce ona ještě byla zamilovaná a byla ochotná přijmout a tolerovat přítelův důvod, proč neslavit. Ty druhé vánoce už to chtěla dělat po svém a přítele nahnat slavit. To neklaplo. A teď to neklapne zas. Upřímně - vůbec se tomu nedivím. Neznám muže, který by tolik truchlil nad úmrtím psa. Zato znám celkem dost pánů, kteří by uvítali mít takovou záminku/výmluvu, která by je oprostila od povinného slavení vánoc v rodinném či příbuzenském kruhu. Je to pěkná citová historka, na kterou ženy slyší. Takže pán má svoje kamarády, pivo, mariáš, šipky, a šachy, je maximálně spokojen s takovým průběhem vánoc, a nemíní na tom nic měnit. Trošku mu závidím. ]:-D Janku, nedej se. Fakt to není ani nutné, ani povinné, slavit vánoce, navíc Jana vůbec neříká, jak by si to ona představovala. Sedět doma, koukat na stromek nebo na televizi, přejídat se, a dál? No... a že by tohle bylo nějak zvláště lákavé? Pro dva dospělé lidi, kterým je přes padesát, děti dávno dospělé, není to trochu málo, a je to vůbec nějaké "slavení"? Mně je teda víc sympatický přístup toho Janka. :-)

mambule
15. prosince • 9:06

@Elynor: Aha, tak já jsem zase skočila tomu chlapovi na výmluvu týkající se umrlého psíka. Ve skutečnosti chce chlapík na Vánoce pařit s kamarády. No to jsem celá já, na všechno naletím 😉

mamča
15. prosince • 7:27

Té dámě je opravdu 53 let ? Má možnost strávit Vánoce u sestry v Polsku, se vším, co k vánočním zvyklostem patří. Nevadí jí, že jediný syn slaví Vánoce na druhém konci světa, aniž by mu došlo, že je máma osamělá. Ale děsně jí vadí, že její přítel nechce skákat jak ona píská. Prostě jsou pro něj Vánoce smutný čas, a Janino žárlení na zemřelého pejska mi připadá dětinské. Ať je přítelův důvod neslavení Vánoc jakýkoli, kvůli pár dnům (stromečků, světýlek, koled...a spousty kýčů) si kazit vztah, který po zbytek roku funguje, mi připadá hloupý. Prostě "Chci a chci a chci ! A ty se podřiď."

Karlax
17. prosince • 22:17

@mamča: A to jediný dospělý syn má slavit vánoce s 53 letou matkou? To by mu akorát zadělávala na pěknou diagnózu a ničila vztahy.

Radna
15. prosince • 9:06

@mamča: Tak souhlasím s tím, že by měla jet do Polska. Ale "chci, chci a ty se podřiď" je úplně stejné jako "nechci, nechci a ty se podřiď". Nevidím rozdíl.

Elynor
15. prosince • 9:29

@Radna: Tak já rozdíl vidím. Ona chce, aby se on podřídil a slavil vánoce s ní a podle jejích představ. Zatímco on od ní nechce, aby šla s ním na ten mariáš a šachy a šipky, a aby neslavila vánoce, klidně ji nechá, ať si ona slaví, jak chce. Třeba v tom Polsku.

mambule
15. prosince • 7:13

Není to trochu dětinské, takhle lpět na oslavě Vánoc? Každopádně bych zkusila polské Vánoce, když se ta možnost nabízí. Polštině se dá částečně porozumět.Druhý dětina v tom svazku je přítel, který si neuvědomil, že naši kamarádi pejsci bohužel nejsou nesmrtelní, ba dokonce ani nežijí příliš dlouho. Truchlit x let za psa také není normální. Nikdy nezapomenu na své dřívější psy, ráda se ve volné chvilce podívám na jejich fotky a zavzpomínám na všechno hezké, co s nimi naše rodina prožila. A pak si jdu pohrát se svým současným psem, nebo ho vezmu ven 🙂 Pán může být rád, že jeho psí přítel umřel v klidu, netrápil se a nemusel být uspán na veterině. To totiž není vůbec nic pěkného.

Nofar
15. prosince • 6:32

Udělejte si hezké Vánoce sama. Možnosti je spousta. Jen chtít.

Doporučujeme

Články odjinud