Jana Doleželová: Zázračné pilulky ke zhubnutí nepomůžou

Jana Doleželová: Zázračné pilulky ke zhubnutí nepomůžou

Krásná Miss 2004 s titulem doktorky farmacie Jana Doleželová (26) si stále udržuje štíhlou linii i když občas zahřeší. "Zatím ale naštěstí bez následků, protože mám dostatek aktivního pohybu. Jíme s mým přítelem relativně zdravě. Pokud ujedeme, tak já na dortících a on třeba na kachně s knedlíkem a zelím. České kuchyni však moc neholdujeme a dáme si ji jen výjimečně. Potrpíme si na středomořskou a ta je naštěstí zdravá."

A co říká sličná lékárnice na to, že někteří lidé jsou ochotni zaplatit horentní sumy za nelegálně získané tabletky na hubnutí?

"Myslím si, že takzvané zázračné pilulky stejně nefungují, pokud dotyčný nedodržuje zdravou životosprávu. Zní to jako klišé, ale pravidelný sport a zdravá a vyvážená strava jsou základním předpokladem pro vyvarování se obezity. Problém této rady však spočívá v tom, že třikrát týdně sportovat a změnit své stravovací návyky vyžaduje větší vůli, než pouhé spolknutí tabletky," svěřila se Jana se svými názory Korzu.

"Někteří lidé jsou tak radikální, že zkouší hubnout pomocí různých laxativ a diuretik. Toho by se však měli vyvarovat úplně. Nebezpečí totiž spočívá v tom, že si na ně tělo snadno zvykne. Pak vzniká problém. Velký pozor by si každý měl dát na některé léky koupené přes internet, jako např. Adipex retard, který působí na nervovou soustavu a pro nezasvěceného uživatele může být hodně nebezpečný. Je trestuhodné hazardovat se svým zdravím," myslí si půvabná modelka a lékárnice.

Zároveň prozradila svůj speciální a velmi jednoduchý recept, který spočívá pouze ve střídmosti v jídle a pohybu.

"Doporučuji všem rychlou chůzi místo MHD či auta ve městě. Mnohdy budete na místě dřív a ještě přitom uděláte hodně pro své zdraví," řekla. Jana se sama potom, pokud jí to čas dovolí, věnuje sportu. Především plave, jezdí na běžkách, na lyžích, in-line i klasických bruslích. Občas vyrazí ven i na kole.

Doporučujeme

Články odjinud