JARKA (52): Zažila jsem klinickou smrt, ale mám pořád důvod žít

11 komentářů

Anonymizovaný
3. dubna • 11:46

Paní má opravdu velmi tristní životní osud, držím palce jí a všem borcům, co to nevzdávají. Mně spíše než kongruence příběhu zaujala ta pasáž o zážitku blízkosti smrti. Moje kamarádka mi vyprávěla, co se prožila při stejné události. Vědci sice zpochybňují život po smrti, ale moje kamarádka se dozvěděla třeba to, co sa stane dále v jejím budoucím životě, hm, když se stalo a to přesně, už nemá pochyb a je klidná.Navíc od té události má pocit, že ji prostě někdo chrání a varuje před nebezpečím. To už je na každém, co nám podobný zážitek dá.

Rambíša
3. dubna • 10:07

Žádné extra hrdinství v článku nevidím,dost běžný příběh,dokrášlený některými informacemi,které se nedají potvrdit.Taky nemám ráda, když nesouhlasí okatě roky a detaily. Lhář/vymýšleč musí mít extra paměť,jinak ať se nenamáhá!

Anonymizovaný
2. dubna • 11:57

Kéž by to bylo vymyšlené, nikomu takový osud nepřeji. Mně by to s mojí přecitlivělou povahou a úzkostí na kterou beru prášky zabilo. Stačí mi, když dcera jede s rodinou na dovolenou a už mám v hlavě scénáře co vše by se jim mohlo stát. Ale raci takové jsou, příliš lpí na rodině a tím si komplikují život.

Anonymizovaný
2. dubna • 10:26

Myslím si, že se nám bolest v srdci té paní , co musela prožívat jedno neštěstí za druhým těžko hodnotí, když jsme je neprožili my sami. Milá paní, přeji Vám hodně síly a klidu do dalšího života.

Anonymizovaný
2. dubna • 13:35

@Anonymizovaný: Souhlasim se vším co jste napsala.Přeji paní také jen to nej,je to hrdinka

Elynor
2. dubna • 17:15

@Anonymizovaný: Hrdinka? Ta paní projevila mimořádné charakterové vlastnosti, osobní statečnost a vykonala něco významného pro zbytek lidstva? Škoda, že to do toho článku nenapsali. Nebo vnímáme význam slova "hrdina" každý jinak. :hm

Mata69
2. dubna • 7:58

Jeden by řekl, chudák paní, co si všechno vytrpěla. Kdyby to bylo napsané aspoň trochu pořádně. V příběhu se skáče sem a tam, souvislé vyprávění to moc není. Paní se v 21 letech vdala a měla dceru. V šestadvaceti prodělala ledvinovou koliku a rok na to (v 27 letech) mimoděložní těhotenství, kdy málem zemřela. Píše, že dceři bylo asi devět a synovi 4 roky. No jo, má trochu zmatek v tom, kolik těm dětem bylo vlastně let. I kdyby tedy bylo dětem tolik, co ona píše (ale těžko mohlo), tak syn jí zemřel v 38 letech a jestliže je to "dnes" 11 let, mělo by paní být 49 let. Ježiš tak tam ty časové údaje nedávejte do těch příběhů, když si to neumíte spočítat.
Manžel nestál za nic, nestaral se o ně, ale postavili spolu dům - a rozvedli se až po synově smrti. Opět někdo, kdo žije s člověkem bratru dvacet let, o kterém tvrdí, že už krátce po svatbě nestál za nic, pil, nestaral se (i když teda postavil ten dům), ale odejít od něj nějak nemůže, nechce...to nechápu.
Nechci znevažovat takový osud, bohužel jsou lidé, kteří fakt prožívají jedno peklo za druhým, takže klidně věřím tomu, že se tohle všechno mohlo někomu přihodit. A i po tom všem mít sílu žít, najít si smysl života a umět se radovat (a možná právě proto se spíš umí radovat) z každé maličkosti - to klobouk dolů. Škoda, že je takový příběh naprosto zazděn neumětelským vyprávěním.

Anonymizovaný
2. dubna • 13:37

@Mata69: MATA 69Proboha nepitvejte se v tom tak :-(

Mata69
2. dubna • 16:51

@Anonymizovaný: Vy když čtete článek, tak nevnímáte časové souvislosti? Já teda ano, a tady přímo bijí do očí, takže mi to vadí, příběh pak ztrácí nějak kontinuitu, smysl...Nemusím to pitvat, na mě to křičí na první dobrou.

Elynor
2. dubna • 8:20

@Mata69: Ona i ta autohavárie v 15 letech... řidičák ještě mít nemohl, leda by jel z diskotéky se staršími kamarády. Ale zas mi nepřipadá pravděpodobné, že by minimálně 18letí kluci brali s sebou na diskošku 15leté dítě. Jinak naprosto souhlasím, časově je to zase zmatek, a s tím manželem, co pil a i tak stihl postavit dům, je to taky divné. Mám dojem, že je to víc splácaných příběhů do jednoho, ale autorka neuhlídala souvislosti a detaily, aby to vypadalo aspoň trošku ke čtení.

Anonymizovaný
2. dubna • 13:13

@Elynor: Paní přece nepíše, že chlapec řídil! A dítě? Byla jste někdy na diskotéce? Zákon nezákon vrtí se tam zcela běžně i 13leté děti a nejen ze sociálně slabých rodin.

Doporučujeme

Články odjinud