JARMILA (51): Vztah s milencem mi začíná bořit manželství

4 komentáře

SandraN
25. září • 21:01

Souhlas. To není běžné. Aby 40 letému vyhovovala 50 letá a už vůbec ne natrvalo. Za tím něco je.

helza
26. září • 10:27

@SandraN: Sandro, souhlasím s tím, že běžné to úplně není, ale stává se to a nemusí za tím nic divného být. A řekla bych, že právě ve věku mezi 30. - 50. lety je ten rozdíl nejméně vnímatelný. Můj muž je sice mladší pouze o 5 let, ale mně bylo 30 a jemu 25, když jsme se poznali. Já byla rozvedená máma se dvěma malými dětmi, on byl čundrák po vojně, měl partu, kapelu a totálně svobodnou duši. Z celé jejich party byl první, který se oženil a z celé jejich prty on byl nejpravděpodobnější adept na starého mládence. Jeho maminka mi kdysi strašně děkovala, protože: "Kdyby nepotkal tebe, nikdy se neoženil". A jedna moje prateta byla starší od svého muže dokonce o 15 let (už jsem to tady několikrát psala), přičemž on byl důstojník ck rakouské armády, ženit se mohl až ve 30. letech, kdy tetě bylo už 45. Milovali se a čekali jeden na druhého dlouhé roky. Nakonec se vzali, měli 4 děti a když jsi k nim kdykoliv přišla, tak ta jejich vzájemná láska na tebe čišela úplně ode všad.

helza
24. září • 13:29

Především by tyto své úvahy měla paní Jarmila probrat se svým milencem. Možná, že je svobodný, protože o manželství nestojí a proto je taky pro něj vztah s vdanou paní ideální, možná je pro něj ideální i její věk, který mu dává pocit, že už nebude chtít ve svém dosavadním životě nic měnit. To je ovšem pouhá spekulace, to nevíme. Proto si to musí spolu co nejdříve vyříkat, neboť on i ona musí vědět, co od nich ten druhý očekává. A neměli by si v tomto nic nalhávat. Zda tuto situaci může probrat i se svým mužem, to ví pouze ona sama. Ale pokud nehodlá milenecký vztah utnout, pokud ji zamilovanost uvádí do pomykova tak, jak píše, pak to pravděpodobně dříve či později její manžel stejně pozná.Rozhodně bych nechtěla být v její kůži a rozhodně ji nechci a ani nemohu radit. Musí se rozhodnout sama. Já na jejim místě, pokud bych byla v manželství spokojená a pokud bych nedokázala milenecký vztah rozumně ukočírovat, bych ho ukončila. Ale paní Jarmila není já a jenom ona zná všechny okolnosti.

Elynor
24. září • 7:20

Ne, to nebude mít budoucnost. Položme se na otázku, proč je Slávek ve věku přes 40 let stále svobodný? Pravděpodobně ho dosud ženy vyhodnocovaly jako nepoužitelného pro dlouhodobé soužití či manželství. Proč je tak nadšen z toho, že s ním o 10 let starší paní šla do postele? No, možná byla jediná. ]:-D Nebo první, která k němu byla vlídná, kdo ví. Co to znamená pro ni? Rozvod, vysvětlit to dětem, byť dospělým, rozdělit si s manželem majetek, řešit, kde bude s milencem bydlet, zvykat si na nového chlapa s jeho každodenními zajetými zvyky, které on po čtyřicítce bude těžko měnit, a které jí můžou lézt na nervy, řešit znova všechny záležitosti, které jsou v jejím dlouholetém manželství už dávno vyřešené, financováním společné domácnosti počínaje a konče vztahy k jejím dětem, posléze vnoučatům, k jeho rodičům, případně širšímu příbuzenstvu z obou stran. Možná i pracovní vztahy, jsou firmy, kde neradi vidí intimní vztahy na jednom pracovišti. A za dva roky bude zamilování fuč a bude se divit sama sobě, co to provedla. Kdepak, do toho bych nešla, leda by byl Slávek maskovaný Elon Musk - ale i tam je to dost risk, miliardáři dost často mění partnerky, a ne vždy je kompenzace pro tu odloženou v mezích očekávání. ]:-D

Doporučujeme

Články odjinud