Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít

26. 2. 2020
Jarní detox podle přírody: Proč a co jíst a pít
V každém ročním období naše tělo potřebuje něco jiného. V zimě hutnou a teplou stravu, na jaře odlehčení. Spolu s ním přichází ideální čas pro nový začátek. Právě v téhle době máme šanci zbavit se všeho starého, co už do života nepotřebujeme. Jaro má v sobě obrovskou sílu. Malé klíčky prorazí i asfalt, aby mohly ke slunci. Stejné je to s námi.

Klíčené je nejlepší

Nejlepší, co na jaře můžete udělat, je vyrazit do co nejčistší přírody a natrhat si všechno, co začíná rašit ze země, a přidávat to do jídla – mladé listy pampelišek, sedmikrásky, listy kopřiv, ředkvičky a saláty nebo si doma nechat naklíčit vlastní dobroty (čočku, hrách, řeřichu).

Velkou sílu budou mít kopřivy – na čaj, coby odvar na spláchnutí vlasů po umytí, do velikonoční nádivky; do polévek, omelet a karbanátků můžeme přidat ptačinec žabinec, kozlíček polníček a další zelené poklady z přírody.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

O víkendu se věnujete výhradně rodině a pečujete o její pohodlí. Nejsou vám cizí společenské hry a procházky přírodou. Je vidět, že jste romantické duše a potřebujete se rovněž nabít novou…

Nejčtenější články