Neváhejte a připravte pleť na jaro! Podstatná je hydratace, peeling, jóga i vitaminy

Neváhejte a připravte pleť na jaro! Podstatná je hydratace, peeling, jóga i vitaminy

Víte, že i pleť byste měly připravit na nadcházející jarní období? Nelekejte se, není to nic náročného a možná, že už vše podstatné samy děláte! Zopakujme si tedy 6 podstatných bodů, díky nimž bude vaše pokožka snášet změnu ročního období co nejlépe.

Nezapomínejte hydratovat

Bez dostatečného pitného režimu to prostě nepůjde. Vypijte alespoň 2 litry čisté vody nebo bylinkového čaje denně, aby se co nejvíce škodlivin mohlo vyplavit v moči. Lidé s vyšší hmotností nebo se zvýšenou pohybovou aktivitou pak samozřejmě musí pít víc. Dostatečná hydratace zanechává pleť pružnou a bez vrásek, proto je důležité doplňovat vláhu i zvenčí, k čemuž vám pomůže například minerální voda ve spreji.

Pokračování 2 / 6

Vyplavujte škodliviny

Aktivně cvičíte? Pak se před pohybovou aktivitou vždy nezapomeňte odlíčit. Potem se totiž z vaší pleti také vylučují škodliviny, a pokud máte na obličeji vrstvu make-upu, akorát se vám zacpou póry a škodlivé látky zůstanou uvnitř. Jestli je to jen trochu možné, neličte se ani po cvičení nebo alespoň chvíli počkejte, dokud se pleť nezklidní a póry nestáhnou do původního stavu.

Pokračování 3 / 6

Změňte kosmetiku

Zatímco v zimním období jste používala spíše hutnější a mastnější krémy, které vaši pleť ochraňovaly před nepříjemnými mrazy, na jaře byste měla kosmetiku obměnit a zaměřit se spíš na jemné krémy s lehčí texturou. Na den si vyberte krém bohatý na antioxidanty, který vytváří na povrchu pleti ochranný štít, chránící před poškozením vnějšími vlivy. Na noc zvolte takový, který pleť hloubkově hydratuje.

Pokračování 4 / 6

Zbavte se mrtvých buněk

Po zimě je nutné se tak trochu „stáhnout z kůže“. Pleť se potřebuje zbavit odumřelých buněk, aby se živiny z krému a masek dostaly hlouběji do kůže, a lépe tak vykonaly svoji práci. Proto si minimálně dvakrát týdně dopřejte peeling, který váš obličej zbaví staré kůže a rozzáří ji. A pozor, nevynechte ani zbytek těla! Očistu potřebuje všechna kůže!

Pokračování 5 / 6

Vitamin D

Sluníčko už brzy začne mít svoji sílu, a tak si dopřejte co nejvíce pohybu na slunci. Nejenže to bude mít příznivý vliv na vaši psychiku, ale i vaše pokožka se zaraduje. Slunce jí totiž dodá tolik potřebný vitamin D, který je nezbytný pro krásný vzhled. Předtím, než nastavíte tvář slunci, se ale nezapomeňte namazat krémem s UV faktorem. Nic nezkazíte ani beta-karotenem, který můžete užívat v tabletách.

Pokračování 6 / 6

Obličejové cvičení

Obličejové svaly, stejně jako jakékoli jiné svaly, je potřeba procvičovat. I bez zákroku plastických chirurgů si tedy můžete „vytrénovat“ pleť, aby nevypadala unaveně, povisle a netvořila vám nežádoucí vrásky nebo také „druhou bradu“.

Vrhněte se proto na obličejovou jógu. Zahrnuje sérii cviků, které byste měla cvičit alespoň jednou denně. Trénovat přitom nemusíte všechny – stačí se zaměřit jen na ty partie, které jsou podle vás problematické. Odměnou vám bude prokrvená pokožka bez vrásek.

Doporučujeme

Články odjinud