Jarní líčení 2009

Jarní líčení 2009

Spolu s novým lehkým šatníkem přichází s jarní sezónou také nový pohled na tvář a její vzhled. Trendy se na rozdíl od těch předchozích značně liší, nastupuje jemnost, svěžest a rafinovaná smyslnost. Nebojte se barev a směle se pusťte do experimentů.

Přední kosmetické značky od Paříže po New York uvádějí limitované kolekce jarního líčení plné úchvatných odstínů a parádních novinek.

Giorgio Armani

Giorgio Armani vsadil tuto sezónu na andělskou jemnost, rafinovanou nevinnost a dívčí mladistvost. Pleť září zdravím a svěžestí, na víčkách lze jen tušit náznak barev a stejně tak i na rtech.

Jarní kolekce líčení značky Giorgio Armani Pink Light přináší něžnost a osvěžující přirozenost zpět do hry. Delikátně světlé růžové odstíny s decentním dotekem stříbřitě šedé vytvářejí přirozeně svěží celek.

Světlo a barva rozjasňují pleť zevnitř, modelují a tvarují kontury obličeje. Hra se světlem – výjimečně zářivý podklad, lehký závoj Light Master Make-Up Primer, vrstvení lehkého Face Fabric, závěrečná úprava s Pink Light Powder – nová a ryze přirozená zářivá pleť. Světlé růžové tvářenky Blending Blush Duo tvarují a zdůrazňují krásu obličeje. Oči halí závoj decentní odstínů růžové a šedé z paletky Pink Light Palette. Maestro Quads byla tímto způsobem nově zpracována se škálou nahých světle růžových a stříbřitě šedých odstínů, aby je bylo možné nosit v kombinaci i samostatně, čistě podle nálady nebo denní doby.

Estée Lauder

Z radostné atmosféry přicházejícího jara těží i kolekce Fuchsia Now od Estée Lauder. Jemné až neutrální odstíny ožívají ve společnosti živoucích tónů rozkvetlých fuchsií a čerstvých zahradních plodů a společně utvářejí sexy svěží celek. Fuchsia Now Color Collection využívá trendu oblékání se sytými barvami v kombinaci s neutrálními. Kolekce dává do protikladu světlo a jas, spojuje hřejivé medové a lehké broskvové odstíny s chvějící se fuchsií pro vzhled, který je lichotivý pro každý odstín pokožky.

Hlavní produktem celé limitované linie je pudr Fleur de Lys Shimmer Powder, který zachycuje podstatu stylizované sezónní květeny, obsahuje moderní paletu odstínů kosatce, jenž kombinuje svěží růžové odstíny s tlumenými neutrálními. Bohaté a jemné složení pudru dodává nádherný lesk a jemný náznak barvy pokožce, která se jeví jako svěží a zářící. Fleur de Lys Shimmer Powder, perfektní pro každý odstín pokožky, zajišťuje rovnoměrné roztírání bez čmouh a lze jej aplikovat samotný nebo na make-up.

Završte intenzivní odstíny jara moderním trendem smyslných očí. V limitované edici odstínů tmavé inkoustově modré a bohaté a zemité baklažánové připomínají klasické symboly krásy jako Bette Davis a Brigitte Bardot. Vytvořte nádherně plné, jemné a třpytivé rty pro každou příležitost pomocí rtěnky Estée Lauder Signature Lipstick v odstínech bohaté jahodové a nové limitované edice fialové Mayfair Mauve, dokonalé tělové Perfect Nude a zemitě tělové Earthen Nude.

Chanel

Nejen rozkvetlé louky tuto sezónu inspirovali tvůrce jarních kolekcí a trendů v líčení. Peter Philips se naopak zavřel do archivu Chanel, kde objevil kolekci haute couture roku 1939 a v nich šaty. Ty mu uchvátily natolik, že na nich postavil jarní linii Bohemia Fantasy. Onen model byl v cikánském duchu, dlouhá plisované květovaná sukně, blůza a barevný šátek.

„Cikánský styl je jako heroin s velmi ušlechtilými znaky krásy, „vysvětluje Peter Philips. „Po prohlédnutí skic Mademoiselle Chanel, jsem si chtěl začít hrát s těmito všemi kontrasty. Oči cikánky jsou zrovna tak temné jako její rty ohnivé. V žilách jí proudí cestovatelská krev, stejně jako oslavy, tanec a hlavně ta temnota a tajemno.“

Hlavní hvězdou bohémské kolekce je černá paleta se slavným propleteným monogramem Coco Chanel, které je rozděleno o několik částí obsahující pětici odstínů krémové rtěnky. Všechny v rozličných tónech smyslné rudé a něžné růžové. Ostatně rty hrají v linii jasný prim a proto nechybí ani řada červených rtěnek, které jsou ztmaveny mikroskopickým množstvím černých pigmentů a také dva jedinečné odstíny třpytivých lesků Lévres Scintillantes.

Oči jiskří za pomocí stínu a světla. Jak čas dne běží, tulácká krása cikánského oka se převlékne do šampaňské a švestkové před tím, než vklouzne na konci noci do tmy.

Lancôme

Drzí pop-punk spojený s francouzskou nonšalancí se může zdát jako absolutně bláznivé až neslučitelné spojení, nicméně jarní kolekce Pink Irreverence od Lancôme je tu a s plnou parádou. Jedná o první počin pro tuto značku od vyhlášeného vizážistky Aarona de Meye, který vnáší nového, odvážného ducha. Z tohoto eklektického spojení vzešel styl, který je bohatý, chic a přidrzlý, ve kterém se setkávají dvě barvy v novém pojetí: výrazná růžová a třpytivá černá.

Lakované rty a sytě černé oči: Aaron De Mey představuje revoluci v líčení současným zvýrazněním očí i rtů, zcela bez kompromisů. „Zbožňuji protiklady a extrémy, střet barev a textur,“ vysvětluje Aaron De Mey. „Rozhodl jsem se pro živou fuchsiovou barvu jakožto poctu růži Lancôme. Pokud jde o černou barvu Piha Black, krom pláží s černým pískem, na kterých jsem vyrostl, se v ní ozývá ještě pár dalších věcí, které mě při práci ovlivnily: punková kultura Londýna 70. let, kouřové oči Marlene Dietrich, která si chystala vlastní černou barvu opalováním korku.“

Kouřový vzhled očí dostává díky paletce Pink Punk and Black nový rozměr s pomocí růžového základu a výbušné třpytivosti černé. Novinkou kolekce jsou také nové oční linky Laque Liner s koncentrovanými nejčernějšími pigmenty pro vulkanicky temný vzhled. A v neposlední řadě Lancôme uvádí lesk na rty Laque Fever, který vznikal dlouhých 6 let. Jedná se o koncentrát čisté, živoucí a velmi zářivé barvy, která poskytuje dokonalý vzhled po dobu 6 hodin.

Jak vytvořit Pink Irreverence vzhled

foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud