Jarní šatník inspirovaný sluncem a pávy

Jarní šatník inspirovaný sluncem a pávy

Již nemusíte čekat na podzim, další slavný módní návrhář se spojil s řetězcem H&M a již tento měsíc uvede do obchodů po celém světě svou jedinečnou kolekci za příznivé ceny. Výrazné vzory a zářivé barvy budou hlavním tématem modelů, určených pro sebevědomé ženy toužící vyčnívat z davu.

Každá kolekce britského návrháře Matthewa Williamse je prostoupená sluncem a letní atmosférou. To vše díky nezaměnitelným potiskům a výběru barev, inspirovaných každičkým kouskem zeměkoule. Šaty, topy i kostýmy, to vše najdete v této linie nesoucí všechny klíčové prvky jarní sezóny.

„Chtěl jsem vytvořit silnou městskou kolekci spojenou se symboly a střihy typickými pro mou značku. Bylo fascinující procházet mým archivem, abych oddělil kultovní kousky a přetvořil je pro H&M. Barva je jedním z nejvýraznějších aspektů mého stylu, soustředil jsem se na symbolický paví motiv, který je k vidění napříč mými kolekcemi, abych vytvořil paletu modrých, kartouzských a smaragdových tónů. Duch kolekce je stejně žádoucí jako skvostný,“ říká Matthew Williamson.

Kolekce, exklusivně vytvořená pro H&M, Matthewa Williamsona dýchá onou živoucností, která Brita proslavila po celém světě. Mezi oblíbenými kousky návrháře nechybí šikmo střižené šaty s motýlím potiskem, kašmírové svetříky s pavími výšivkami na ramenou, které designér představil poprvé v roce 1997 ve své debutové řadě.

Jarní kolekce představuje první část spolupráce mezi návrháře a řetězcem. Navazovat bude ucelená letní garderóba a pánská řada. Jarní linie je v prodeji po celém světě od 23. dubna 2009.

foto: John Scarisbrick, archiv H&M

Doporučujeme

Články odjinud