Jarní „úklid“ pleti: Díl 3.

Jarní „úklid“ pleti: Díl 3.

SPORTEM KU ZDRAVÍ – cvičte! A to nejen v den, kdy začínáte detox program. Určitě se vám ze začátku bude zdát , že na cvičení nemáte čas. Pracujete od rána do večera, pak rychle na nákup, připravit večeři, uklidit, napsat s dětmi úkoly, být milá na manžela a pak už jen bezvládně padnete do postele. Naučte se „vaše“ povinnosti delegovat.



Nákup přece může 2x týdně obstarat vaše drahá polovička, děti také umí nádobí z myčky vyrovnat a teplá večeře nemusí být každý den. Udělejte si ze začátku alespoň 2x týdně hodinu čas jen pro sebe. Nemusíte chodit do posilovny, pokud vás jen pomyšlení na vyrýsované svalovce a ultra štíhlé modelky děsí a absolutně nevíte co si počít s tou hromadou strojů. Stačí začít hodinovou ostřejší procházkou na čerstvém vzduchu a věřte mi, že za měsíc, už vám fitness centrum nebude připadat jako sprosté slovo. Vaše tělo si na pohyb udělá doslova návyk a vy se budete těšit, až se zase zapotíte. Chce to ale vytrvat a překonat počáteční nechuť.

NÁŠ TIP:
Pokud je pro vás hodinová procházka přece jen málo a potřebujete pořádný trénink můžete vyzkoušet úplnou novinku. Závěsný trénink TRX, který představuje nový druh cvičení založený na principu využití váhy vlastního těla. Původně pomáhal udržet v kondici vojenské námořnictvo, nyní patří mezi jeho hlavní příznivce profesionální sportovci a oblibu si získává také mezi širokou veřejností.

Co je Total-body Resistence Exercises (TRX)
Jedná se o nový způsob účinného cvičení a posilování těla pomocí závěsného systému TRX. Tvoří jej nastavitelné pásy opatřené sadou karabin, univerzálně použitelné pro každý druh postavy. Principem tréninku je zavěšení jedné části těla do popruhů, přičemž druhá část zůstává v kontaktu s podložkou. Podle tří základních principů nastavení intenzity tréninku lze každý cvik upravit podle výkonnosti jednotlivce. Kombinace vlastní váhy těla a svíraného úhlu s podložkou tak ovlivňuje výslednou intenzitu cvičení.
Závěsný trénink poskytuje novou možnost budování přirozené funkční síly a flexibility. Blahodárný vliv má také na rovnováhu, koordinaci a stabilitu těla. Protože je TRX založeno na principu cvičení s vlastní vahou (procento použité zátěže každý nastavuje podle svého), je cvičení vhodné pro všechny úrovně fyzické zdatnosti. Během cvičení neexistuje žádné omezení pohybu a je umožněno naprosto dokonalé procvičení celého těla. TRX představuje efektivní a bezpečnou cestu za vašimi cíli, ať již jde o rozvoj síly, zlepšení rozsahu pohybu, redukci hmotnosti nebo všeobecné zvýšení kondice.
Kde si můžete toto skvělé cvičení vyzkoušet? Zajděte do Holmes Place Energy na Smíchově, kde můžete projít komplexním tréninkem pod dohledem zkušených trenérů.

Zítra vás čeká díl č.4 – Vyhlaďte svou pokožku!


Kamila Netolická

Doporučujeme

Články odjinud