Jarní „úklid“ pleti: Díl 5.

Jarní „úklid“ pleti: Díl 5.

SLADKÝ SPÁNEK – i když budete o svou pleť pečovat od rána do večera, sportovat a dopovat se vitamíny, nebude to nic platné, pokud nebudete dostatek času věnovat spánku.



V případě , že málo spíte, jste unavená, na obličeji se vám zvýrazňují vrásky, kruhy pod očima jsou tmavší než obvykle. Odborníci doporučují minimálně 7 až 8 hodin spánku denně. Nepočítejte s tím, že probdělé noci v týdnu „dospíte“ o víkendu.
Nedostatek spánku pleti skutečně velmi škodí. Během noci se v našem organismu odehrává velká chemická reakce a k tomu tělo potřebuje především čas. Pokud nedojde ke zpracování a spálení všech nežádoucích odpadních složek této reakce, dochází k vylučování těchto zbytků přes kůži. Tím se pokožka zbytečně dráždí a zanáší.

NÁŠ TIP:

Pokud vás kamarádka ve středu pozve na skleničku, vaše povídání se protáhne až do půlnoci a vy si po návratu domů uvědomíte, že zítra ráno vás čeká důležitá porada, postupujte následovně. Věnujte pozornost důkladnému odlíčení pleti a vypijte aspoň jednu sklenici vody. Vodou začněte také po probuzení. Pokud už nezvládnete desetiminutovou hydratační masku, použijte hydratační sérum, které vaši pleť okamžitě rozzáří. Do mrazáku si ještě před spaním připravte dvě polévkové lžíce a ráno si je v případě, že vaše oči budou oteklé na minutu přiložte na zavřené oči.

Kamila Netolická

 

Doporučujeme

Články odjinud