Jarní viróza

Jarní viróza

Nebezpečí jarní virózy se často bohužel zanedbává, přitom může být důsledkem nedoléčeného zimního virového onemocnění.

Jarní viróza může být výsledek špatně léčené chřipky v zimě. Při viróze bolí celé tělo, klouby, někdy jste tak unavení, že neujdete ani pár kroků. Z hodiny na hodinu vám může vyskočit teplota. Když neulehnete, původce nemoci - tedy viry či bakterie – působí v těle déle. O to větší následky si pak ponesete. Důležité je se dostatečně dlouho vyležet a nevracet se do aktivního života ihned. Spousta lidí dělá tu chybu, že jakmile přestane mít teploty, vyskočí z postele a hned letí do práce. Organismus je třeba zatěžovat postupně. Infekční onemocnění, především virové, může napáchat značné škody. Způsobit může dokonce poruchu nebo selhání jater. Lékaři proto radí si tento orgán hýčkat a po každé viróze věnovat organismu zvýšenou pozornost – rekonvalescence je stejně důležitá jako léčba.

Vedle kvalitní stravy, dostatku vitamínů je vhodné tělo posílit látkami podporujícími metabolismus, trávení a vylučování. Pomoci mohou potravinové doplňky i bylinky ve formě čajů.

Čím doplnit jídelníček?

Naklíčená zelenina nebo obilí neobsahují jen hodně vitamínů a minerálů. Je v nich také spousta dalších látek prospěšných pro naše zdraví, jako jsou enzymy, flavonoidy apod. V kuchyni na talíři ve vatě snadno naklíčí řeřicha podobně jako luštěniny anebo obilí. Seříznutý vršek celeru zase v misce s vodou vyžene zelenou nať, na okně může být i rychlená pažitka v květináči.

Přírodní antibiotika

Cibule i česnek mají schopnost působit proti spoustě škodlivých bakterií, virů a plísní. Díky těmto vlastnostem o nich odborníci mluví jako o přírodních antibiotikách. I cibuli můžete dát do misky s vodou, ve které vyžene výhonky. Kromě vysokého obsahu vitamínů jsou v nich také minerály a stopové prvky a navíc mají jemnější chuť než cibule. Česnek přidávejte do polévek, pomazánek a klidně si můžete dát i samotný stroužek – nepříjemnou chuť v ústech neutralizujte rozkousáním hřebíčku.

Výtažky z grapefruitových jadérek

Extrakt z jader Citrus paradisi (grapefruit) je součástí například tablet Citrovital nebo Citrogrep a je jedinečnou substancí s antibiotickými účinky, která zabraňuje množení bakterií, virů a plísní. Obsahuje vysoké množství bioflavonoidů, které mimo jiné zvyšují odolnost sliznic, očišťují organismus a zlepšují krevní oběh.

Vitamín C je klíčovým vitamínem pro dobrou obranyschopnost. Hodně ho najdete v kyselém zelí, ale také v čerstvých citrusových plodech. Nejlépe je začít hned ráno a dát si sklenku pomerančové šťávy k snídani a oběd doplnit třeba mandarinkou, kiwi, ananasem či grapefruitem.

ČTĚTE TAKÉ:
Sexy zdravé tělo díky pravidelnému sexu!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud