Sezóna medvědího česneku, který v posledních letech zažívá svůj boom, už na mnoha místech začala. Pronikavě vonící zelené listy přidejte do tomatové polévky podle receptu blogerky Koko v úvodním videu tohoto článku.
Ingredience
3x 400 g plechovka loupaných rajčat (ideálně cherry)
500 ml vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
1 velká banánová šalotka nebo červená cibule
3 stroužky česneku
2–3 řapíky celeru
2 bobkové listy
4 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
25 g medvědího česneku
cukr na dochucení, pokud je potřeba
pár kapek worcesteru nebo balzamikového octa
Na krutony
silné plátky ciabatty
olivový olej ve spreji
strouhaný sýr (možno vynechat)
Postup
Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte a nechte zezlátnout na olivovém oleji. Přidejte česneky a bobkové listy. Mezitím si nachystejte pečivo na krutony, potřete nebo posprejujte olivovým olejem a vložte zapéct do trouby na nejvyšší výkon. Do hrnce přidejte rajčata v konzervě, zalijte vývarem a vařte. Polévku osolte, opepřete. Pokud chcete polévku hladkou, použijte mixér, následně dořeďte vývarem dle chuti. Polévku přiveďte znovu k varu, dosolte, dopepřete, dochuťte cukrem, worcesterem nebo balzamikovým octem. Medvědí česnek nakrájejte nadrobno a přidejte do polévky až na samý konec. Promíchejte a máte hotovo!
Celý recept blogerky Koko najdete ve videu v úvodu článku. Další její rychlé a chutné recepty najdete ZDE v pořadu Menutovka na Mall.tv.