Je libo zmrzlinu kaktusovou, zeleninovou, nebo rybí?

Je libo zmrzlinu kaktusovou, zeleninovou, nebo rybí?

Zmrzlináři v letošním parném létě zřejmě neví, jak by přilákali ke svému stánku nové zákazníky a zkoušejí, co se dá. K dostání jsou letos nové druhy lahodných mražených krémů se zajímavými příchutěmi. Opravdovým labužníkům vyšla vstříc výstava v japonském Tokiu, která do třicátého srpna letošního roku nabízí přehlídku těch nejneuvěřitelnějších zmrzlinových příchutí.

Je libo zmrzlinu kaktusovou, zeleninovou, nebo rybí?

Zmrzlináři v letošním parném létě zřejmě neví, jak by přilákali ke svému stánku nové zákazníky a zkoušejí, co se dá. K dostání jsou letos nové druhy lahodných mražených krémů se zajímavými příchutěmi. Opravdovým labužníkům vyšla vstříc výstava v japonském Tokiu, která do třicátého srpna letošního roku nabízí přehlídku těch nejneuvěřitelnějších zmrzlinových příchutí. Podle odborníků je pravděpodobné, že si některé nové zmrzliny, představené v Tokiu, budeme moci koupit už za rok i u nás. Mezi skutečné unikáty patří zmrzlina s příchutí chobotnic, hovězího jazyka nebo kaktusu. K méně exotickým patří zeleninová příchuň. Nejvíc však prý návštěvníků chutná zmrzlina z krabů, úhoře a ostatních druhů ryb.

Slabší povahy ovšem zůstaly u klasických sladkých příchutí. I mezi nimi ale mohli nalézt zajímavé kousky, například zmrzlinu ze sladkých brambor.
Záměrem výstavy však není vzbudit senzaci, ale zmapovat různé méně známé příchutě, které se ve vybraných oblastech světa už opravdu vyrábějí. Ke každému mraženému krému si mohou návštěvníci přečíst legendu. Ta u chobotnicové zmrzliny například praví: �Japonsko bylo v minulosti velmi vynalézavé, když zkoumalo různé způsoby využití darů moře, zvláště chobotnic. Mořský živočich se dostal nejen mezi žádané kulinářské pochutiny, ale zároveň plnil funkci maskota pro propagaci pornofilmů. Proto se nemůžeme divit, že si chobotnice v Japonsku nalezla cestu i do zmrzliny.� (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud