Je mi 50 a jsem poprvé těhotná. Okolí mě drsně odsoudilo

Anda_
4. října • 10:25

Mata69: ...ono je vše pro a proti, moje maminka se letos v listopadu dožívá krásných 90 let...můžu říct, že z jejího vyprávění vím, že kolem 50-tky ženy měly ještě děti...starší děti se starali o mladší...nic výjimečného, jenom my jsme pořád v tom, že děti musí být do 30 let první, vím jsou potíže s početím když je ženě více - ale nechme každou ženu ať si rozhodne sama kdy a proč?...znám pěstounskou rodinu z Břeclavi - ona střední škola, on řemeslník a dali se na 4 děti v rozmezí 12 a 4 let, je jim před 60 let, je to úžasná rodina a já osobně bych na to neměla, ale obdivuji co mají...
My podnikáme, takže já když je potřeba zůstanu s dcerkou doma, v zaměstnání by to nešlo, je to o rozhodování, ale nezatracuji nikoho.
Za socializmu když jsem nebyla vdaná do 25 let, to bylo divné...co do dvaceti let, proč se nevdává, neměla jsem potřebu, viděla jsem jak sourozenci těžko začínali a já to tak nechtěla...
Teď v 25 letech je málokterá holka vdaná, doufám mi dáte za pravdu, takže já jsem vlastně byla již v té době moderní a brala to zodpovědně..pokud jsem na to neměla nevdávala jsem se a neměla děti, v mém případě nebyl ten, kdo by mě podporoval finančně, maminka jako vdova to měla sama s námi těžké a já jsem to jako dítě prožívala a proto z vlastní zkušenosti říkám...je na každé ženě, kdy se rozhodne a jestli vůbec, každá si uvědomuje rizika...

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud