Je mi 50 a jsem poprvé těhotná. Okolí mě drsně odsoudilo

Elynor
4. října • 11:01

Jenže v tom článku se píše, že paní "pevně stála nohama na zemi" a uvědomovala si, že v jejím věku už nebude mít dítě přirozenou cestou. Ale nakonec podlehla naléhání muže, s kterým je pouhé tři roky, čili dosud v období zamilovanosti a růžového oparu. Udělala to na jeho přání a z lásky, jak sama píše. Ovšem on to nebude, kdo to dítě odnosí a porodí, a kdo se o něj bude na mateřské starat, a až se zjistí, že mít miminko není jen samá radost, že taky přijdou problémy, únava, nemoci, že miminko nespinká, ale řve jako tur, kdo ví, jak to oba rodiče ponesou - dosud nemají ani jeden žádnou zkušenost s dětmi, a v padesáti se člověk zásadním změnám v životě přizpůsobuje hůř, než ve třiceti. Sama tam píše, že už samo to umělé oplodnění bylo pro ni únavné a vyčerpalo ji to. Péče o mimino bude ještě únavnější, a to dlouhodobě. Paní si stěžuje, že okolí ji odsuzuje - ono možná okolí jenom není zamilované jako ona, takže vidí věci reálněji, a už předem se děsí, že to paní nezvládne a bude od toho okolí chtít pomoc. Každopádně nejvíc ohrožené je to dítě, které za nic nemůže a nemohlo si vybrat svoje rodiče, bude mít obrovské štěstí, už jenom když se narodí zdravé, a pak bude potřebovat dvojnásob velké štěstí, aby jeho rodiče zůstali spolu a dokázali ho vychovávat. Případů, kdy se manželství rozpadne během mateřské nebo rodičovské dovolené, je spousta, a věk a nezkušenost výše zúčastněných nijak nenahrává tomu, aby právě oni to štěstí měli, aby se jim podařilo všechny problémy překonat. Kdyby mi bylo 70 a měla jsem tu perspektivu, že mi možná zůstane na krku 50letá dcera s miminem, taky bych nejásala - to například může vysvětlovat přístup matky té paní.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud