Je mi padesát a nemůžu najít práci. Připadám si k ničemu!

8 komentářů

Anonymus
29. září • 23:39

Zdravím vás všechny,
Také vám napíši své zkušenosti pro váš klid. Je mi 22 jsem muž mám maturitu mám i praxi jsem dva roky po škole a nemohu v praze najít místo na hpp.
Pořád jen brigádičky ,ale bohužel ani tedka žádný brigády nemám.Jelikož v praze je spoustu lidí bez práce a na jedno místo se hlásí mezi 50-300lidmi. Proto vám nedoporučuji se stěhovat do prahy je to tady opravdu s práci hrůůůůůůza neskutečná. Na každým pohovoru vám řeknou že vám zavolaj.Nejdříve se při pohovoru tváří že jste super že jste podal super výkon ,vypadá to nadějně.A pak příjde šok,ledová sprcha.Uplyne týden,nic ,dva týdny,tři týdný a čtyři týdny a nic.Nikdo nevolá nic. Čili bohužel v česku je to takto nastavené.Což opravdu je pro normální lidi čiré zoufalství.Lidi kteří chtějí pracovat tak prostě práci nenajdou ,opravdu by mě zajímal ten pravej důvod.
Já se přiznám že hned po škole s maturitou jsem šel k bezpečností firmě aspon brigádně na pár měsíců ,ale víte jaká je to potupa pro člověka co má maturitu a musí jít k bezpečností službě protože ho nikde nevezmou?! Tak proč jsme všechni tedy studovali že...?? Když nám vzdělání vlastně je k ničemu. :( Škoda že jsem se nenarodil v německu.

kikivlk
3. dubna • 17:06

No...a já svého času pečovala až do konce o jednoho z rodičů, byla jsem doma 8 let a i když jsem dříve dělala mzdy, nebo zprostředkovatelku práce, tak jsem taky dnes bez práce. Hrozně často se mi stává, že odpovím na inzerovanou práci na prace.cz, oni neodpoví, a po několika dnech je tentýž inzerát vložen znovu...s padesátiletými se prostě jako by přestalo počítat. Bohužel, už se nezvládnu naučit angličtinu tak, abych hovořila plynně, či němčinu, nedivím se lidem, co se položí na koleje...jsem rozvedená a bez práce v oblasti, kde teda není. Taky to vidím na nějaké stěhování k Praze..ale co vím, ani tam se v kanceláři neobejdu bez znalosti nějaké cizí řeči..manuálně dělat...několik operací mi v tom brání, ale sníženou schopnost nemám. Zatím nevím, co vymyslím.

Tokamak
21. března • 18:58

Tak on to hlavně není problém jenom padesátiletých.. Co mají říkat třeba lidi okolo třicítky, kteří si pořádně ještě ani nestačili ze života něco užít.. a ani neužijí, protože práce není a když, tak tak směšně placená, že jsou rádi, že mají alespon na základní věci, natož na nějakou zábavu..

Mamik
21. března • 10:20

Je mi 55 let, už rok se pokouším najít práci.Také jem byla zpočátku plná optimismu a naděje. Dokonce jsem se i dostala třeba do druhého kola výběrových řízení. Nakonec......např. "nesplňujete kvalifikační předpoklady"..... Někde se ani neobtěžují Vám dám zpětné informace.
Také stále hledám na pracovních portálech...také to už vzdávám. Vše znám tedy velice důvěrně přesně tak jak je to popsáno v článku...... Vzhledem k tomu , že je mi o 5 le více, tak mám šance mizivé. Hlavně stále do důchodu daleko a to i do předčasného :) Podpora mi skončila minulý měsíc a jsem také sama....takže nyní co dál..........

Bouděnka
20. března • 23:32

Je mi o 4 roky méně a prožívám to samé. Taky si připadám zbytečná a neužitečná. Už nemám ani podporu, tak je to velice těžké. Ještě, že mám zaměstnaného manžela. Jinak bych už asi mohla jen skočit z mostu. Jsem už doma 20 měsíců a práce prostě není.

mamoch
20. března • 20:17

Předčasný důchod mě taky pobavil - za deset let do něj může jít, teď musí 10 let makat - bohužel.

Betyyna
20. března • 19:22

V padesáti do předčasného důchodu? Autorce je padesát, tudíž rok narození 1963. Hm, dejme tomu že má dvě děti, tudíž její věk odchodu do důchodu je 63 let a 8 měsíců, do předčasného důchodu jen 3 roky předem, takže makat minimálně do 60... to je v článku nějak nedomyšleno :-)

Atayela
20. března • 19:17

Jsem o dva roky starší a můj příběh je naprosto stejný, mé vzdělání a zkušenosti a schopnosti jsou k ničemu, kdybych uvedla věk nejméně o 10 let méně, už bych práci měla, ale takhle jen - v lepším případě, když mi firma vůbec odpoví, je to vždy stejná odpověd - vybrali jsme jiného,vhodnějšího uchazeče. No vím co by mělo být místo slova vhodnějšího - mladšího. Za chvíli mi skončí podpora, jsem sama, bez manžela a co pak? Nespávám, a začíná se mně zmocnovat beznaděj, to mi zbývá opravdu potom jen smyčka?

Doporučujeme

Články odjinud