Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

Je to muž vhodný pro život? Zpozorněte, pokud má tyto povahové rysy

Jsou lidé, kteří jsou jakoby odpojení od svých pocitů, stejně tak nedokážou zvládat pocity svého partnera. Odborníci takové lidi nazývají emocionálně nedostupnými. Soužití s nimi bývá složité. Emocionálně nedostupní muži mají typické znaky. Dobře se zamyslete nad tím, jestli i váš partner nemá některé z následujících povahových rysů.

Je záhadný

Citově nedostupní muži obvykle nemluví o dlouhodobých plánech ani o budoucnosti vztahu. Mlží a tváří se záhadně. Pokud začnou o něčem mluvit, pak je to spíše vágní a nikdy neřeknou, co skutečně chtějí. Nikdy nevyvinou aktivitu, pokud jde o náplň společného času.

Pokračování 2 / 11

Neinvestuje tolik jako vy

Je možné, že váš partner nevyvíjí takové úsilí, protože si stále ještě idealizuje předchozí vztah. Možná je pro něj nedokončený, nevyřešený nebo v něm stále ještě přežívá. Pokud máte ten pocit, promluvte si. Nemá smysl ztrácet čas s někým, kdo nechce dávat.

Pokračování 3 / 11

Sabotuje váš vztah

Muž, který to moc vážně nemyslí, bude sabotovat vztah, i když se bude všechno vyvíjet skvěle. Najednou začne ukazovat svoje negativní vlastnosti nebo se chovat dětinsky či rozzlobeně. A čím víc se k němu budete přibližovat a chtít hlubší závazek, tím víc se začne chovat nemožně.

Pokračování 4 / 11

Je až moc nezávislý

Citově nedostupní partneři mají tendenci neustále mluvit o nezávislosti, místo aby mluvili o blízkosti. Spíše preferují svobodu než intimitu a vzájemnou závislost. Tihle chlapi se jednoduše bojí připustit si někoho k tělu.

Pokračování 5 / 11

Nikomu nevěří

Nedostupní muži nikomu nevěří, jen sami sobě. V jakékoli krizi nebo situaci, která vyžaduje vzájemnou důvěru, prohlašují, že zvládnou věci sami a nikoho k tomu nepotřebují. Jejich motto: Jsem vše, co mám. Tihle lidé vidí ostatní v negativním světle a obávají se, že kdyby vám věřili, omezila by se jejich svoboda.

Pokračování 6 / 11

Vysílá smíšené signály

Jestli je váš partner v jednu chvíli miláček, který by vám snesl modré z nebe, a za chvíli je odtažitý, pak neví, co chce. Takoví vám řeknou, že s vámi chtějí být, a za týden je všechno jinak.

Pokračování 7 / 11

Dělá rozhodnutí za vašimi zády

Citově nedostupní partneři často rozhodují sami bez vás, a to dokonce i o věcech, které se vás týkají. Rozhodují o financích, o kariéře, plánech na dovolenou – a řeknou vám to, až když je pozdě. Tihle lidé neumí spolupracovat a rozhodovat se společně.

Pokračování 8 / 11

Odpírá vám náklonnost

Dotýká se vás jen při sexu a jinak mezi vámi chybí fyzický kontakt? To asi nebude úplně v pořádku, že? Pokud máte pocit, že jeho libido se zmenšuje, jakmile se váš vztah prohlubuje, je to signál, že z toho asi opravdový vztah nebude.

Pokračování 9 / 11

Má spoustu podmínek

Na většinu věcí obvykle odpovídá, že jsou důležitější věcí než vy a vyšší priority než váš vztah. Dává-li si váš přítel neustále nějaké podmínky nebo je za každým slovem „ale“, pak byste to měla zvážit. „Nejsem manželský typ“, „Nikdy se nevzdám své svobody“ nebo „Neumím si představit s někým žít.“

Pokračování 10 / 11

Je vybíravý

Citově nedostupný partner na vás vždycky najde nějakou chybu. Dokonce mívá jakýsi kontrolní seznam téměř nemožných standardů, které byste měla splnit. Což samozřejmě nikdo nemůže, protože dokonalost neexistuje. Jakmile se váš přítel soustřeďuje jen na to, co nefunguje nebo co je na váš špatně, je to celé špatně a skončete to.

Pokračování 11 / 11

Nepodporuje vás

Samozřejmě, že nepotřebujete chůvu, ale partner by vás měl podpořit v situaci, kdy to potřebujete. Měl by stát při vás a nabídnout vám rameno, abyste se na něm vyplakala. Je to normální v každém normálním vztahu. Pokud to chybí v tom vašem, není perspektivní.

Doporučujeme

Články odjinud