Jedna emoce, která dokáže od základů změnit váš vztah? Která to je?

Jedna emoce, která dokáže od základů změnit váš vztah? Která to je?

Na každém vztahu je třeba pracovat! Ať už se jedná o partnerský, přátelský nebo pracovní, je důležité chovat se ke svému protějšku s úctou a dát mu občas najevo, že jste za jeho činy a existenci vděčná. Takže to jedno kouzelné slovíčko je možná alfou a omegou našich vztahů.

Vděčnost dokáže divy

Být vděčná za to, co v životě máte, je důležitá věc. A také být vděčná za svého partnera a svoje blízké. Hlavní však je umět svoji vděčnost vyjadřovat. Není to nic složitého, stačí obyčejné poděkování. Uvidíte, že na lidi ve vašem okolí to bude mít obrovský vliv. Budou se tak cítit oceněni, milováni a váženi, což jsou občas pocity k nezaplacení. Jak se naučit děkovat?

Pokračování 2 / 4

Uvědomte si, za co jste vděčná

Samozřejmě, že jsou okamžiky, kdy vás partner dokáže vytočit k nepříčetnosti, a my ženy máme tendenci si občas brát k srdci ty horší věci a ty dobré brát jako samozřejmost. Je tedy na čase si uvědomit, proč jste vděčná, že svého partnera máte. Klidně si jeho dobré vlastnosti sepište na papír a průběžně si je připomínejte. Pomůže vám to i v okamžicích, kdy vás naštve, a zabrání to zbytečným hádkám.

Pokračování 3 / 4

Slovem i písmem

Zdánlivě obyčejná slova díků opravdu dokážou zázraky. Dají vašemu partnerovi pocit, že ho neberete jako samozřejmost, potěší ho a jako bonus pro vás bude snazší ho v budoucnu přesvědčit, aby pro vás něco udělal. Vděčnost nemusíte vyjadřovat pouze slovem „děkuji“. Jsou i jiné způsoby, jak ji dát najevo, ať už obyčejným pozdravem po ránu jako „Dobré ráno, lásko“ nebo oceněním „Jsi nejlepší manžel na světě,“ případně „Jsi fakt šikovný.“ A ne všechno musí být řečeno osobně, esemeska či mail s lichotkou během dne ho také potěší!

Pokračování 4 / 4

Poděkujte okolí

Vděčnost se nemusí vztahovat pouze na vašeho partnera. Své díky můžete vyjádřit i kamarádkám či kolegům. Prosté „díky“ potěší každého a vás nic nestojí, tak proč ho nepoužívat častěji, aby lidé kolem vás měli pocit, že pro vás nejsou samozřejmostí? Potěšte je občas maličkostí, doneste jim kávu nebo upečte koláč, aby viděli, že na ně myslíte. Vědomí, že jsou pro někoho důležití, je zahřeje u srdce!

Doporučujeme

Články odjinud