Jedna z prvních inscenací Divadla Na Jezerce i po pěti letech přitahuje diváky!

Jedna z prvních inscenací Divadla Na Jezerce i po pěti letech přitahuje diváky!

Díky originálnímu pojetí, ironickému humoru a situačním gagům stále patří inscenace hry Woodyho Allena Zahraj to znovu, Same, která před více než pěti lety slavnostně otevřela Divadlo Na Jezerce, k nejoblíbenějším titulům na této scéně.

Toto jedno z prvních představení divadla v režii Ondřeje Sokola s Janem Hrušínským a Miluší Šplechtovou v hlavních rolích již mělo 222 repríz. A komedie o tom, že člověk má za všech okolností zůstat sám sebou, znovu a znovu rozeznívá hlediště osvobozujícím smíchem.

Zahraj to znovu, Same je příběh neurotického filmového kritika, kterého opustila manželka a který se snaží s touto situací vyrovnat po svém. Utíká od reálného života do světa fantazie a snů. A protože je v přítomnosti žen nemotorný a směšný, obrací se na svůj velký vzor, hlavního hrdinu filmu Casablanca Humphreyho Bogarta v podání Josefa Abrháma, jež s kritikem mluví z filmového plátna.

Tato iluzorní postava mu radí, jak vše rázně řešit a jak se zdá, hercova terapie začíná nést své plody. Ingrid Bergmanovou na stříbrném plátně ztělesňuje Libuše Šafránková.

„Nápad a odvaha Jana Hrušínského založit divadelní společnost nás odzbrojily a bylo nemožné je nepodpořit. Navíc řešení, které pro inscenaci zvolili, bylo zábavné, když měli tu odvahu postavy Humphreyho Bogarta a Ingrid Bergmanové natočit na video a během představeni je promítat a kombinovat s živými herci,“ řekl Josef Abrhám v rozhovoru u příležitosti premiéry komedie.

A Bogartova slova: „S ženskýma to máš jednoduchý! Ještě jsem nepoznal žádnou, kterou by nepoučila facka, nebo dávka z pětačtyřicítky,“ se stala jednou z nejoblíbenějších hlášek tolik typických pro Woodyho Allena.

Divadlo Na Jezerce uvede hru Zahraj to znovu, Same 5. května

ČTĚTE TAKÉ:

Český pivní festival bude letos delší!

Doporučujeme

Články odjinud